Intervju

Skribent

Alexander Dunerfors

23 april 2014 | 18:01

Paul Walker pratar "Brick Mansions" i en av sina sista intervjuer

"En anledning till att jag ville göra filmen är för att få leka. Jag får en del fysiska utmaningar, hoppa från höga tak, köra snabba bilar och ha kul."

Paul Walker blev bara 40 år gammal när en bilkrasch tog hans liv förra hösten. Det blev snabbt tydligt hur populär han har varit hos främst unga och actionälskande biobesökare, till och med i Sverige anordnade fansen minnesstunder för skådespelaren. Och än lever han kvar i filmens värld. I vintras gillade vi dramathrillern "Hours" på DVD, nästa år släpps "Fast & Furious 7" som just nu blir klar med hjälp av Walkers bröder.

Nästa vecka är det biopremiär för actionfyllda "Brick Mansions", som blev Walkers sista färdiginspelade film.

I "Brick Mansions" får han sällskap av rapparen RZA och parkourproffset David Belle. Regisserar gör fransmannen Camille Delamarre, som bland annat klippt "Taken 2". Luc Besson har skrivit manus till filmen som löst bygger på franska "B13" från 2004.

På filminspelningen i Montreal gjordes en av de sista intervjuerna med Paul Walker, som vi nu kan visa exklusivt på MovieZine. Kolla in den nedan:

Paul Walker om sin karaktär i "Brick Mansions":

- Damien är en undercoversnut. En bra kille. Han gillar tjejer, bilar och vapen. En politiker vill städa upp i ett ghettoområde så att han kan bygga lyxvåningar och tjäna pengar. Damien blir lurad och tror att han ska göra något hederligt för samhället, men inser att han är en bricka i spelet. Det är en actionfilm, den är kul. En anledning till att jag ville göra filmen är för att få leka. Jag får en del fysiska utmaningar, hoppa från höga tak, köra snabba bilar och ha kul. Roliga grabbiga saker.

...om utmaningarna:

- Det viktiga för oss var att hitta den rätta energin och balansen. Många av killarna här är helt gröna. Jag gillar utmaningar, att komma in och fixa saker. Vi har alla varit frustrerade i dagar men när jobbet väl är gjort så kan vi high-fivea varandra och gå hem. Även om vi talar olika språk så förstår alla en high-five.

...om sina motspelare:

- RZA är cool. Jag växte upp med hans musik. Han är en djup kille, han tänker mycket, men också ödmjuk och ärlig. David (Belle), hade han bott i Kalifornien så skulle jag gärna surfa med honom. Han är avslappnad som en Kalifornien-kille. Han jobbar hårt. Han tar sig inte på så stort allvar men han tar allvarligt på jobbet. När alla andra är nöjda så kräver han en till tagning. Jag försöker bara hänga med så gott jag kan.

"Brick Mansions" har biopremiär 30 april.

Tävling! Vi har 20 biobiljetter att tävla ut till "Brick Mansions". Svara på ett par frågor för din chans att vinna »

| 23 april 2014 18:01 |