EXKLUSIVT

Skribent

Annika Andersson

2 juni 2017 | 15:00

Nya stjärnskottet Priyanka Chopras resa från Bollywood till ”Baywatch”

Dags att introducera nya stjärnskottet Priyanka Chopra, som gjort en minst sagt spännande resa från Bollywood, via amerikanska tv-serien ”Quantico”, till att nu spela den film noir-liknande famme fatale-skurken i ”Baywatch”. För MovieZine berättar hon hur den resan gått till.
När kitschiga 90-talsserien ”Baywatch” blir film, träffar vi inte bara ett nytt livräddargäng med Dwayne Johnson, Zac Efron, Alexandra Daddario och Kelly Rohrbach i täten. Vi introduceras även för den vackra Bollywood-stjärnan Priyanka Chopra, som efter att ha knipt huvudrollen i ABC:s populära tv-serie ”Quantico”, nu får sin första amerikanska filmroll.

MovieZine fick tillfälle att prata med henne om resan från Bollywood till ”Baywatch” under en press junket på Miami Beach. Att träffa Chopra är som att möta en livs levande Hollywood-stjärna från svunna tider, fast i modern tappning. Eller kanske är det sättet hon introduceras på för oss skribenter.

Till skillnad från det övriga livräddargänget vi fick träffa i grupp, har Chopra ett eget, vackert rum. Att bli inbjuden till enskilt samtal passade liksom in på den samtidigt välbeställda, mystiska, ouppnåeliga och exotiska karaktären hon spelar i filmen. Med beslöjad röst och vackert placerad i kameraljuset, i en ”Baywatch”-röd klänning som matchar möblemanget och blommorna, hälsar hon välkommen.
 
 
Dock blir jag förvånad när intervjun väl sätter igång över att höra hennes indiska brytning, eftersom hennes karaktärers engelska är perfekt. Men det gör henne också mer sårbar och tillgänglig, som om hon nu transporteras ner från filmduken till att bli en vanlig människa, dessutom väldigt omtänksam, rar och trevlig. Jag börjar med att fråga hur hennes karriär tog henne från Indien till USA och ”Quantico”.

- Jag är en indisk skådespelare och jag har gjort runt 50 indiska filmer. Jag gjorde musik och hade ett kontrakt med Interscope. På en fest i Los Angeles träffade jag VD:n för ABC:s castings. Hennes namn var Kelly Lee och hon sa att jag skulle passa perfekt in i konceptet för alla de olika etniska hjältar som ABC ständigt söker efter. Skulle jag vara intresserad av att göra en tv-show?

Och Kelly Lee valde rätt! ”Quantico” har blivit omåttligt populär med miljontals tittare i många länder, mycket tack vare Chopra. Hon må ha varit okänd i USA, men har enorma mängder lojala fans i andra delar av världen. Inte bara en, utan två av hennes indiska filmer hör till de mest inkomstbringande i Bollywoods historia. Föga överraskande har ABC precis släppt nyheten att ”Quantico” fortsätter med ytterligare 13 avsnitt, som då utgör tv-seriens tredje säsong.
 
 
Men hur var det att filma i USA jämfört med Bollywood undrar jag. Är det inte skillnad på skådespelartraditionerna?

- Jag tycker faktiskt inte det. Jag tror att stereotyperna om Bollywood-filmer är att du bryter ut i sång och dans... men vi har såklart även musikaler, eftersom vår kultur är enormt driven av musik. Om du vinner världscupen börjar vi dansa. Om du får barn börjar vi dansa. Det är så vi är, så det visar sig också i våra filmer. Men moderna Indien däremot, och jag är säker på att du har indier runt omkring dig, och ser att det moderna Indien är väldigt annorlunda mot stereotypen av vad folk tror att Bollywood är.

- Engelska och indiska är båda mina modersmål. Jag växte upp i Indien men var tvåspråkig, som de flesta är. Så det var inte så svårt för mig när jag kom hit, eftersom jag har gjort cirka 50 filmer. När jag kommer till inspelningen kan jag mitt jobb. Jag vet vart jag ska stå, jag förstår ljussättningen, jag vet vart kameran är, jag vet hur jag ska hantera belysningen, jag vet hur jag ska säga mina repliker. Så all den kreativiteten hjälper mig enormt, och att ha med mig den erfarenheten, även om det är min första film här. 
 
 
Ja, Chopra kan sitt jobb, så bra dessutom att regissören Seth Gordon valde ut henne att spela boven i ”Baywatch” trots att rollen egentligen skrivits för en man.

- Jag tror att Seth tyckte att det var mycket mer intressant att ha en kvinnlig antagonist mot ”The Rock" för dynamikens skull, för hur skulle ”The Rock” hantera situationen mot en tjej?
 
Ja, det får vi se när filmen kommer ut i helgen, och den är säkerligen inte den sista vi ser av Chopra heller. Det ska bli spännande att följa hennes karriär och rollval framöver. Tills dess finns hela intervjun att se här nedan.
 
 
"Baywatch" går nu på bio.
| 2 juni 2017 15:00 |