Intervju

Skribent

Alexander Dunerfors

29 december 2012 | 00:01

Mia Skäringer har ny långfilm på gång

Komikern och långfilmsdebutanten från "Mammas pojkar" vill gärna prova på mer drama.

Från "Mia & Klara" till "Solsidan" via en rad böcker och liveshower, komikern och skådespelaren Mia Skäringer har roat den svenska publiken i många år nu. Det känns bara naturligt att hon får prova på även långfilm, när hon nu debuterar i bioaktuella "Mammas pojkar".

- Jag blev skitglad av att få jobba med Tuva, Lotta, Björn, Kjell och Johan. Och framför allt Ulf (Malmros) då. Det var han som ringde och frågade helt enkelt. Jag behövde inte provspela, han hade nog tänkt ut mig innan. Jag åkte mest upp och provade ut hår, i alla möjliga färger, berättar Skäringer när MovieZine möter henne.

Ulf Malmros säger att han gärna vill se dig i fler dramatiska roller.

- Ja, det skulle jag gärna göra. Det är kul att spela roller där man inte är så trygg. Det blir ju lätt att man gör ungefär samma i alla roller till slut, det är bra att vända på konceptet och se vad man kan skaka fram från andra sidan.

Vill du fortsätta med film?

- Absolut! Men gärna bredda och prova på olika typer av roller.

Hur är det att jobba för Malmros?

- Han är väldigt oängslig för att vara svensk. Han tittar inte så mycket åt alla håll och är rädd för om folk ska gilla det han gör. Han vet vad han vill, kör stenhårt på det och så prickar han klockrent rätt hos några. Men man kan omöjligt bli älskad av alla, och det är det han vågar.

Hur skiljer sig TV-arbetet från film?

- Jag gör ju mest komedi-TV och det går ganska snabbt undan. Här är det lite mer förarbete, och man gå in lite mer i detalj. Det finns inte mycket tid ändå med film heller, för att skissa på saker och ting, men lite mer.

Vad gör du härnäst?

- Jag har lite film inplanerad i vår. Men tänkte att jag skulle vara mammaledig också, som de flesta normala. Filmen kan jag inte berätta mer om, men jag har ett intervjuprogram här i januari. Vi får se om det blev så jävla bra. Jag tar ut människor som jag intervjuar i min sommarstuga och tillbringar en dag med dem. Nu var jag ganska nybliven mamma och hormonell, så jag har inte speciellt mycket humor. Men det blir väldigt äkta.

| 29 december 2012 00:01 |