Intervju

Skribent

Alexander Dunerfors

14 mars 2016 | 16:00

Två nya filmer för Malin Åkerman i vår

Berättar för MovieZine om nya rollen: "Hon är helt sjuk i huvudet."
Har det varit tyst kring Malin Åkerman på sistone? Det är inte för att hon legat på latsidan, tvärtom. Medan hon kanske inte gjort någon stor biofilm sedan ”Rock of Ages” 2012 har hon varit flitig i tv-serier (senast ”Billions”) och smalare indiefilmer. Även hennes två senaste går direkt till dvd: thrillern ”Misconduct” och inte minst charmiga dramakomedin ”I’ll See You In My Dreams”, som enligt Malin Åkerman är en film som ger tittaren en annan syn på livet.

Vad lockade dig med manuset?

- Det var hela konceptet, tyckte jag. Det var intressant att se en kvinna i 70-årsåldern som hittar kärleken. Och att se ett gäng kvinnor som levat livet och har kul. Mor-och-dotter-relationen var äkta och intressant. Det var ett ovanligt manus, jag har inte läst så många liknande historier med huvudroller som är 70-nånting och kvinnor. Det var ett helt nytt och jättehärligt koncept.

Även med 70-åringar i huvudrollerna finns det något för oss andra också, håller du med om det?

- Absolut. Jag hoppas att man kanske tittar lite annorlunda på livet när man sett en sådan film. Jag kanske generaliserar, men man ser på äldre människor som att de är i slutet av livet. Men det betyder inte att de slutat att leva! Det är då som det blir spännande. Man jobbar inte varje dag, man kan gå ut i världen och leva livet, hitta kärlek och nya relationer. Filmen visar hur det är att bli äldre. Det kan vara en härlig känsla, livet leker.

Hur var det för dig att spela mot Blythe Danner?

- Åh, underbart. Hon är en legendarisk, underbar teater-skådespelerska. Även när jag inte var framför kameran så satt jag och grät för hon var så himla duktig. Det var en fantastisk upplevelse att spela mot henne, en av mina top-experiences. Hon är härlig, ödmjuk och jordnära.


Malin Åkerman med gänget från "I'l See You in My Dreams".

Snart dyker du upp i thrillern ”Misconduct” också. Även den med flera stora namn i huvudrollerna.

- Man kan inte tacka nej när det är Anthony Hopkins och Al Pacino! Det är inte varje dag man får vara med i en film med dem två. Manuset var härligt och rollen jag skulle spela var lite annorlunda. Jag har letat efter manus som inte var komedier. Då kom den här rollen, och hon är lite sjuk i huvudet, haha. Så det var spännande att spela något annat än man brukar. Sen med Pacino och Hopkins i samma film. Och Josh Duhamel som är en kompis till mig, vi har jobbat tillsammans förut. Trevlig kille. Det kändes bara rätt att hänga med dem i den här filmen.

Hur är de här gamla legenderna att jobba med?

- Du vet, man har ingen aning om hur det kommer bli. Men de är också väldigt jordnära och ödmjuka. Man kan inte tänka sig det. Man tror kanske att Al Pacino är larger than life. Men båda två kändes som skådisar som precis har börjat, som frågar efter feedback från regissören… Jag hade inga scener med Al Pacino, bara med Anthony. Men han är så go! Verkligen ingen Hollywood-typ. Han är en teaterskådis som älskar vad han gör.


Åkerman och Hopkins i thrillern "Misconduct".

Det pratas nu om att ”Watchmen” ska bli en tv-serie…

- Va! Det har jag inte hört. Det visste jag inte om.

Det är ett rykte som har gått. Skulle du spela Silk Spectre igen om du fick chansen?

- Det var en bra fråga… Jag skulle nog inte tacka nej med detsamma. Jag skulle jättegärna se ett manus och se vad de har tänkt sig, om man ens fick chansen. Vem vet om de vill ha mig? Jag kanske har blivit för gammal för den nu, haha. Men absolut, jag skulle gärna läsa manuset. Det var en riktigt bra graphic novel. Det ska bli intressant att se vad som händer.

Och nu är det klart att ”Billions” får en andra säsong. 

- Ja, jättekul! Så snart åker jag till New York igen, i juni, och spelar in andra säsongen. Det är en jättebra tv-serie och så kul att vara med i den.

"I'll See You in My Dreams" finns idag ute på dvd. "Misconduct" släpps den 9 maj.
| 14 mars 2016 16:00 |