Exklusiv intervju

Skribent

Jonatan Blomberg

5 september 2020 | 18:00

"Little Voice"-stjärnan om den fina doldis-serien hos Apple TV+

MovieZine har pratat med Brittany O'Grady, huvudrollsinnehavaren i en av sommarens finaste originalserier från Apple TV+.
När Brittany O'Grady fick rollen som Bess i "Little Voice" så hade hon redan visat upp sin musikaliska skådespelartalang i Fox-serien "Star", under tre säsonger. Men den här gången var det Apple, Jessie Nelson ("I Am Sam") och framför allt musikern och idolen Sara Bareilles som ville ge henne en chans. På något sätt fanns även J.J. Abrams med på ett hörn. 
 
"Little Voice" är berättelsen om den aspirerande singer/songwritern Bess och samtidigt en kärleksförklaring till New York och dess musikaliska mångfald. I en värld där nästan varje serie glorifierar mördare, monster eller djupdyker ned i tunga draman, så är "Little Voice" en frisk fläkt av drömmar, motgångar och kärlek till både musik, vänner och familj.
 
Med mängder av nya tv-serier varje månad, är "Little Voice" sannolikt en serie som har gått många relativt obemärkt förbi här i Sverige. Men efter våra hyllningar av de glädjespridande Apple-serierna "Ted Lasso", "Central Park" och "Mythic Quest: Raven's Banquet", så har det utan tvekan blivit dags att ge även "Little Voice" en chans.
 
Brittany O'Grady som Bess i "Little Voice".
 
Vad lockade med "Little Voice" och hur lång tid tog förberedelserna?
 
- Jessie Nelson och Sara Bareilles är folk som smittar av sig med sin arbetsglädje, bara av att vara nära dem så blir man peppad på att få arbeta. Jag blev så otroligt glad och tacksam när de erbjöd mig rollen.
 
- Vi övade en hel del tillsammans innan vi började spelade in. De andra var klara för sina roller ganska lång tid för mig, så de hann ta gitarrlektioner och kunde förbereda sig lite bättre. Jag hade tre månader på mig, så det blev en intensivkurs med gitarren men lyckligtvis kunde jag ju spela piano sedan tidigare... men jag fick givetvis öva en hel del där med för att få in låtarna så jag kunde spela, sjunga och skådespela samtidigt utan att behöva tänka så mycket.
 

"Jag väntar fortfarande på att få träffa honom" 

 
J.J. Abrams har producerat "Little Voice".
 
Det råder ingen tvekan om att det här är Jessies och Saras egna serie, samtidigt säljs J.J. Abrams in som en av seriens producenter. Han skapade visserligen "Felicity" när det begav sig men på senare år har han ju sysslat avsevärt mer med sina gigantiska sci-fi-projekt. Vet du hur involverad han faktiskt var i processen bakom "Little Voice"?
 
- Haha, jag förstår precis vad du menar... och jag väntar faktiskt fortfarande på att få träffa honom! Men jag vet att han har en väldigt stor respekt för Sara Bareilles, hennes musik och hennes berättelse kring hur hon blev det musikaliska geni hon är idag - och att det var en samtal mellan dem som gjorde att han gick in som producent för serien.
 
- Jag tror nog mer att det handlade om att han verkligen ville att det skulle finnas en serie av det här slaget ute i världen, löst baserad på hennes berättelse. Nu spekulerar jag visserligen, men att det var därför han gick in som producent... för att garantera att "Little Voice" faktiskt blev av.
 

"Det är verkligen en så vacker sång"

 
Colton Ryan och Brittany O'Grady som Samuel och Bess i "Little Voice". 
 
Sara har även skrivit alla låtarna som du får sjunga i serien, har du någon favoritlåt som du fortfarande går och nynnar på nu efteråt?
 
- Jag har faktiskt två favoriter! Den som var roligast att uppträda med var "Simple and True", i det sjätte avsnittet. Men den jag kände att jag kunde knyta an till bäst på ett mer personligt plan rent textmässigt, var utan tvekan "Coming Back to You" i avsnitt två. Vilket är avsnittet när Bess uppträder på en bar med bara fyra personer i "publiken", men det är verkligen en så vacker sång - som jag är glad att fler än fyra personer får höra nu genom serien!
 
 
Hela den första säsongen av "Little Voice" finns att ta del av hos Apple TV+. 
 

Läs också: "Ted Lasso"-skaparna om hur de skapade serien alla behöver just nu

 
Har du hunnit ge "Little Voice" en chans ännu? Kommentera gärna nedan!
| 5 september 2020 18:00 |