Intervju

Skribent

Alexander Dunerfors

14 december 2011 | 10:01

”Lassgård och Stormare har stöttat mig hela vägen”

Kim Tjernström är grabben från Sundsvall som såg ”Jägarna”, älskade den, och tjatade till sig en plats i uppföljaren bredvid storheter som Rolf Lassgård och Peter Stormare. MovieZine träffade 20-åringen, som nu i veckan blir dvd-aktuell med "Jägarna 2".

- Det började med att jag fick reda på att de skulle filma ”Jägarna 2”. Det har ju varit ganska mycket rykten genom åren, så jag hörde av mig till filmbolaget och hörde om det skulle bli av, om det var sant. Så jag tog kontakt med han som castar filmen, och han sa att ”ja, det finns en yngre roll”. Då fick jag skicka in CV och bilder. 

På den vägen är det. Några månader av provfilmningar följde innan Kim, en vecka innan studenten, fick beskedet – rollen var hans! Men någon novis på bioduken är han inte, du kan se honom i en liten roll i den svenska dramakomedin ”Prinsessa”. 

Hur kändes det att se sig själv på bioduken för första gången?

- Annorlunda. Det var svårt, man är inte van vid att se sig själv när man går på bio. Det blir så konstigt då när man själv är med i filmen. Då bryts ju illusionen. Och så granskar man sig själv. Det tror jag inte man kommer ifrån, det är likadant nu med ”Jägarna 2”, första gången jag såg den så såg jag mer mig själv än hängde med i storyn.

Och nu är det en väldigt stor roll också.

- Skulle du säga att det är en stor roll? Ja, då är det det. Det är väldigt spännande, hela den här resan som har varit och vad det här har betytt för mig. Från första gången jag åkte på provspelning tills att vi nu sitter här, så har jag utvecklats väldigt mycket. Det här har varit väldigt lärorikt för mig. Jag har utvecklats genom att jobba med Lassgård, Stormare och Kjell. Några av Sveriges bästa på det de gör... 

Vad är den viktigaste erfarenheten som du har fått med dig?

- Det är svårt att sätta fingret på en grej. Det blir mer ett helhetsintryck. Men en väldigt lärorik erfarenhet. Nu är man lite mer kameravan, nu vet jag lite mer om hur film fungerar. Att jag kanske inte kan göra så och så, för på film blir det mer överdrivet.

Har du fått några tips från främst Peter Stormare och Rolf Lassgård?

- Ja, det har jag. Hela tiden. De har hjälpt mig och stöttat mig genom hela resans gång, vilket har varit skönt. Något som jag inte hade tänkt på men som ändå är jäkligt sant: ”Less is more”. Det hade jag inte hört innan. 

Vilka regissörer vill du jobba med annars? 

- Jag är ganska dålig på att komma ihåg regissörers namn... Snackar vi hela, hela världen? Jag tycker det är roligt att jobba med mycket folk, alla är ju olika. Ju bredare, ju fler man jobbar med, desto mer utvecklas man för man får ta del av så många olika kunskaper från alla håll. Du har ju de här stora i USA, James Cameron och alla de här...

Du kanske får göra som med ”Jägarna”, och skicka iväg ett mail till James Cameron?

- Haha, ja!

| 14 december 2011 10:01 |