Intervju

Skribent

Mats Karlsson

22 februari 2014 | 20:01

Kit Harington skräckslagen inför nya "Game of Thrones"

Skådespelaren berättar om känslorna inför den fjärde säsongen.

Den engelske skådespelaren Kit Harington gör sig redo för en ny säsong av succéserien "Game of Thrones", där han spelar Jon Snow. Harington berättar för MovieZine hur känslorna är inför säsongsstarten och om hur han hanterar fans på gatan.

Snart TV-premiär för säsong 4 av "Game of Thrones". Hur peppad är du?

- Jag är peppad, men samtidigt skräckslagen. Känner mig alltid så inför varje ny säsong. Serien har blivit så framgångsrik, men man vet aldrig om det ska fortsätta eller inte. Den här säsongen kommer bli stor för min karaktär Jon Snow och nu håller jag tummarna för att folk kommer gilla det. Det är en väldigt stark säsong, min favorit hittills. De har slängt in allt de hade tiill den här säsongen. Det låter kanske som en klyscha, men är svårt att beskriva utan att nämna specifika detaljer. Jag tror att det är den dyraste säsongen också.

Var du avundsjuk på de andra skådespelarna som fick spela in i varma klimat som Marocko, när du själv var fast på Island i säsong tre?

- Du är ju från Skandinavien, så du vet hur fridfullt det är. Jag älskade Island och var aldrig avundsjuk på dem som fick åka till Marocko. Visst, det hade varit kul att åka dit, men Island är ett fantastiskt ställe. Som engelsman kändes det faktiskt lite som hemma.

Du gick från okänd till världskänd över en natt tack vare "Game of Thrones". Vad är det bästa och det sämsta med att vara en del av en sådan succéserie?

- Det bästa är att det är ett fenomen och att man aldrig förväntade sig att det skulle bli det. Det sämsta? Det finns nog inget, haha!

Det finns skådespelare som har råkat ut för otrevliga möten med sina fans på gatan, exempelvis din "Game of Thrones"-kollega John Bradley-West. Har du råkat ut för något liknande?

- Nej, faktiskt inte som tur är. De fans jag möter på gatan är väldigt entusiastiska. Som skådespelare känner man sig alltid orolig att fansens åsikter inte ska vara så smickrande. Men för varje person som inte gillar min prestation finns det någon annan som uppskattar den. Jag skulle själv aldrig gå fram till en annan skådespelare och prata om deras jobb. Jag tycker inte att det är professionellt. Man får vara beredd på att folk kommer fram till en och säger vad de tycker om en. Det får man acceptera.

Den fjärde säsongen "Game of Thrones" börjar sändas på HBO Nordic och C-More den 7 april.

Missa heller inte att du vinna säsong tre på Blu-ray här. Tävlingen avslutas idag söndag, vid midnatt.

| 22 februari 2014 20:01 |