EXKLUSIVT

Skribent

MovieZine

3 augusti 2016 | 15:00

Hur Jared Leto skapade sin unika version av Jokern

”Jag blev livrädd när jag fick rollen." Se vår exklusiva intervju med "Suicide Squads" största skurk.
Tänk på Jokern och flera kända filmiska inkarnationer dyker upp i huvudet. Det kan knappast vara lätt för en ny skådespelare att ta sig an en så pass välkänd karaktär, men Jared Leto har ändå lyckats skapa en unik tolkning i bioaktuella ”Suicide Squad”

Det stora problemet? Jokerns skratt. Leto berättar för MovieZines Gunnar Rehlin att skrattet gjorde honom mest nervös.

- Jag har själv inget stort skratt. När jag fick rollen blev jag lite orolig, den här killen är ju känd för sitt skratt. ”Herregud”, tänkte jag, ”vad ska jag göra?” Jag började med fejkskratt, riktigt dåliga fejkskratt. ”Ha ha ha ha ha!” Till slut hittade vi det.

Titta på hela intervjun med Jared Leto nedan.
Att bli tillfrågad att spela en sådan ironisk karaktär som Jokern, som funnits i över sjuttio år. Vad gick igenom ditt huvud?

- Jag blev både livrädd, förväntansfull och otroligt hedrad. Det är en av de stora rollerna i filmhistorien. Vi har sett fenomenala prestationer av Jack Nicholson, Heath Ledger, Mark Hamill och Cesar Romero… Jag var verkligen tacksam för frågan. Och det blev ett äventyr för livet.

Fick du fria händer av David Ayer för att skapa Jokerns look och röst?

- Jag samarbetade med David. Speciellt vad gäller de fysiska attributen. Han var intresserad av tatueringarna, frisyren och garderoben. Allt det andra blev mitt ansvar, som rösten och skrattet. Jag ville raka av mig ögonbrynen, och tänderna var mitt bidrag. Men allt var ett nyttigt samarbete.

Hur fick du fram skrattet?

- Det var intressant, jag har själv inget stort skratt. När jag fick rollen blev jag lite orolig, den här killen är ju känd för sitt skratt. ”Herregud”, tänkte jag, ”vad ska jag göra?” Jag började med fejkskratt, riktigt dåliga fejkskratt. ”Ha ha ha ha ha!” och så började det. ”Hi hi, ha ha…” Till slut hittade vi det.

Är det svårt att tänka bort de andra Jokrarna och göra rollen till sin egen?

- Man har inget annat val än att göra rollen till sin egen. Man måste börja från början och skapa något helt nytt. Av respekt till de tidigare skådespelarna, det är enda alternativet. 

Kände du till ”Suicide Squad” innan?

- Jag kände inte till dem. Jag kände såklart till Jokern, jag hade hört talas om Harley Quinn, och kanske hört namnen Deadshot och Boomerang. Men jag visste inte mycket om den här gruppen. Det är vad som gör det intressant, folk får upptäcka en helt ny värld, helt nya karaktärer och det finns mycket att lära sig. 

Är du själv ett fan av serietidningar?

- Jag fick en låda med serietidningar när jag var liten grabb. En vän till min mor gav oss en låda med gamla serier. De är säkert värda en massa pengar nu, men vi har slängt dem sen dess. Men när jag läste dem var det otroligt. Så mycket fantasi.

| 3 augusti 2016 15:00 |