Intervju

Skribent

EvaEpic

21 januari 2012 | 12:01

Hård träning bakom inspirationsfilmen "Soul Surfer"

"Hon är en fantastisk skådespelerska och hon gav allt och lite till för rollen. Hon och Bethany var även ett väldigt bra team."

"Soul Surfer" är baserad på en verklig historia och handlar om Bethany Hamilton vars största passion i livet är att surfa. När hon var tretton år förlorade hon sin arm i en hajattack. Filmen handlar framförallt om hopp och självklart en människas brinnande passion.

Bethany spelas av AnnaSophia Robb som fick träna hårt inför rollen. Hon blev tvungen att träna fyra gånger om dagen för att klara av de fysiska delarna, både simning, vikter och självklart fick hon surflektioner, ledda av ingen mindre än Bethany själv och hennes tränare. Även dieten fick läggas om och liknade till stora delar den som Bethany går efter.

”AnnaSophia lärde sig allt väldigt fort”, berättar Bethany. ”Att lära sig att surfa tar fler år och hon hade ungefär månad på sig. Det var roligt att se henne utvecklas och hjälpa henne att övervinna sina rädslor”, fortsätter hon. Även Sean McNamara, regissören bakom filmen säger att ”hon är en fantastisk skådespelerska och hon gav allt och lite till för rollen. Hon och Bethany var även ett väldigt bra team”.

Bethany trodde aldrig att man skulle göra en film om henne. Hennes resa har varit fylld av både glädje och sorg – och att få dela med sig av den är det största av allt.

”Jag hoppas att filmen kommer att inspirera dem som ser den, få dem att vilja göra det mesta av sina liv, oavsett omständigheterna”.

| 21 januari 2012 12:01 |