Intervju

Skribent

Mats Karlsson

28 oktober 2012 | 22:01

Gregg Wilson pratar "Bond 24"

Storyn, regissören, skådespelarna: Bond-filmernas producent uppdaterar oss på vad som hittills är klart.

Som son till den välkände Bond-producenten Michael G. Wilson och barnbarn till legendariske "Cubby" Broccoli tar Gregg Wilson troligtvis över rollen som Bond-producent när pappa lämnar över.

MovieZine träffade Gregg Wilson för att höra om planerna för "Bond 24" och varför de valde Daniel Craig som 007.

Du är född in i den här Bond-familjen. Hur har det varit?

- Annorlunda. Men när man var barn tyckte man att det var helt normalt att spendera halva tiden i London och andra halvan i Los Angeles. Pappa var självklart upptagen med att besöka inspelningsplatser och man hade svårt att förstå innebörden av hans jobb. Det var skitkul för mig att hänga med till inspelningsplatser. Det var fantastiskt rent ut sagt. Så jag gjorde vad jag kunde för att kunna få jobba med det när jag blev vuxen.

Är planen att du tar över din pappas roll som Bond-producent?

- Det är inte bestämt att det blir så. Jag har en äldre bror, och min kusin Heather som också jobbar i företaget. Men jag jobbar väldigt nära med min pappa och Barbara Broccoli. Jag har lärt mig så mycket av dem och jag vill fortsätta jobba med dem. Men visst eftersom jag har det i blodet är det mer än ett jobb, det är mitt liv.

Har ni redan börja planera nästa film?

- Vi har i alla fall börja tänka på den och det gör att det snurrar i skallen på mig. Men som det sägs i filmen, James Bond kommer tillbaka. Just nu håller vi på med att bolla med manusidéer för nästa film.

Räknar ni med att ha den klar om två år?

- Vi får anpassa oss vad filmbolaget planerar och med "Skyfall" blev det ett år försenat, på grund av MGM:s ekonomiska problem. Vi får se vad de säger, men att få en ny film om tre år känns bra, fyra år är för lång tid. Man vill att folk ska känna suget efter en Bond-film.

Hur vill ni gå vidare med karaktären?

- Vi vill sätta Bond i situationer som känns intressanta och som kan utveckla Daniel Craig som skådespelare. Det är det som gör oss exalterade när vi tar fram storyn. Vi behöver ha en bra kärna i storyn och det måste vara klart från början. Det fungerar inte att lägga till det i slutskedet.

Vi fick reda lite mer om Bonds bakgrund i "Skyfall". Hur kom ni fram till det?

- Vi tyckte tillfället var det rätta, men 50-årsjubileet, Det är Bonds år. Om vi ska göra det så skulle vi göra det nu. Det fungerade riktigt bra i storyn också. Samtidigt var vi tvungna att hålla karaktären mystisk. Det är en balansgång.

Det ryktas att Benedict Cumberbatch ska spela skurken i "Bond 24". Hur mycket sanning är det i det?

- Jag kan bekräfta att ingen annan än Daniel Craig har fått en roll i "Bond 24". Jag har inte inlett några diskussioner med Cumberbatch.

Ni har i de senaste filmerna valt talangfulla indieregissörer såsom Marc Forster och Sam Mendes. Är det den linjen ni kommer fortsätta med, eller kollar ni på bredare Hollywoodnamn?

- Det handlar inte om att få större namn, våra filmer behöver inte det. Vi behöver någon som brinner för att berätta en story och det är det vi kan fokusera skådespelet på. Vi behöver en fantastisk historieberättare.

Christopher Nolan har sagt att han är intresserad av att göra en Bond-film. Står ni redo att ta emot honom med öppna armar?

- Han är en fantastisk regissör. Vi skulle självklart vara intresserade av att ha en diskussion med honom. Det gäller att vi vill göra samma typ av film. Men om vi vore överens på den punkten, skulle det vara drömmen att få Nolan. Vi har alltid ett öppet sinne när det handlar om regissörer. 

Daniel Craigs första Bond-film blev "Casino Royale". Hur kom det sig att det blev Daniel Craig som fick jobbet?

- Jag var personligen inte involverad i valet av Craig, men jag var med i företaget. Jag var inte så bekant med hans tidigare jobb, men hade sett honom i "Tomb Raider". Där fick jag se vad han var kapabel till. Men när beslutet var fattat, såg jag att han var fullständigt briljant. Hela teamet var övertygade om att han var rätt Bond.

Finns det något mer från Ian Flemings böcker ni kan använda er av till framtida Bond-filmer?

- Vi läser alltid böckerna. Vi försöker hitta delar som kan inspirera oss. Fleming skapade den här karaktären och han är fortfarande en viktig del när vi gör filmerna.

"Skyfall" fick biopremiär 26 oktober.

| 28 oktober 2012 22:01 |