Intervju

Skribent

Jonatan Blomberg

11 november 2019 | 22:15

Frågestund: 19 snabba med Alexandra "Gåsmamman" Rapaport

Hur dödar man en zombie, när får julpyntet åka fram och blir det en femte "Gåsmamman"-säsong? Det är bara några av frågorna MovieZine försöker få svar på.
Den tredje säsongen av "Gåsmamman" var egentligen tänkt att vara den sista, men efter att serien röstades fram till Sveriges bästa svenska tv-serie i MovieZine Awards 2017 - och i takt med att fansens bestörtning växte sig allt starkare, beslutade man sig för att göra en fjärde säsong. Den har nu äntligen haft premiär och lyckades givetvis även att sätta ett nytt rekord som C Mores mest streamade premiär någonsin.
 
Vi har redan hyllat den nya "härligt galna" säsongen och jämfört den förhöjda verkligheten till något av en svensk motsvarighet till Bruce Willis otursförföljda, men alltid lika grymma, John McClane i "Die Hard"-filmerna. Sannolikheten att Alexandra Rapaports "Gåsmamma" kurar ihop sig på soffan för en lugn hemmakväll, under vilken hon dessutom vinner en sprillans ny Volvo på Bingolotto, är visserligen obefintliga. Men när det kommer till karaktärens otur så finns det inga gränser. 
 
I år har vi redan kunnat följa Alexandra Rapaport i Viaplays nya originalserie "Heder", som togs väldigt väl emot och redan har en andra säsong på gång, men under november är det alltså äntligen dags för "Gåsmamman" hos C More. MovieZine har därför givetvis varit i kontakt med Alexandra och ställt de 19 viktigaste frågorna, så vi alla kan få lära känna henne lite bättre.
 
 
1. Vilken film såg du senast?
 
Den senaste jag såg var en ganska usel film med Jennifer Aniston och Adam Sandler, "Murder Mystery" eller något sånt där tror jag den hette. Nej, den var inget kul alls faktiskt... min 12-åriga son kom till och med in och frågade varför jag tittade på en barnfilm. 
 
2. När är det okej att börja julpynta och ställa fram julgranen?
 
1:a advent. Innan det kan man väl tjuvstarta lite, men det är moraliskt förkastligt!
 
3. Vilken emoji använder du dig av mest?
 
Den med tänderna och den med hjärtan runtomkring: "😬" och "🥰".
 
4. Hur dödar man en zombie?
 
Man kanske kan mala ned den i en köttkvarn eller något... annars är väl zombies lite som kackerlackor och typ nästan omöjliga att döda. 
 
5. Vet du detta för att du håller på att förbereda dig inför Gås-spinoffen och julspecialen: ”Zombiegåsen: Mamma lever igen”?
 
Haha, ingen kommentar! Om så var fallet vore det givetvis väldigt hemligt, så det kan jag inte kommentera.
 
6. Vilken är din mentala ålder?
 
Jag pendlar nog lite mellan tre olika mentala åldrar tror jag: 16, 23 och 37 år.
 
 
7. Vem är din favoritskådespelare just nu?
 
Shebly Niavarani [spelar Emil i "Gåsmamman"]! Han är en blandning av en riktig amerikansk actionhjälte och de franska stora namnen från 60-talet. Jag älskar honom!
 
8. Har du någonsin låtsas att du har sett en film eller serie och diskuterat delar av den med någon, för att du känner att du borde ha sett filmen/serien och inte orkade förklara hur det kommit sig att du inte sett den än?
 
Hahaha... ja! Även teaterpjäser faktiskt. Fy, nej det är så pinsamt. Men du kommer aldrig få mig att erkänna vilka titlar det gäller!
 
9. Finns det någon tv-serie som du följer slaviskt just nu?
 
Nej det gör faktiskt inte det, jag har halkat ur lite eftersom jag har jobbat så mycket. Tidigare har jag slaviskt följt serier som typ "Dexter", "The Killing" och "The Fall", men ingen just för stunden.
 
10. Sonja har det sällan lätt. Vilken scen har varit jobbigast att spela in till ”Gåsmamman” hittills?
 
Det är nog faktiskt en scen mellan mig och Barry i en husbil. Det var trångt, det skulle vara stunts, det var en stekpanna som var en "one-take-shot"-stekpanna för den skulle slås sönder och massa andra saker som gjorde att det blev väldigt svårt att få till allting. En rent tekniskt svår scen att spela in visserligen, fast den blev verkligen riktigt jobbig. 
 
 
11. Om du arbetade inom det svenska försvaret, hade du helst kallats; ”Generalen”, ”Majoren” eller ”Desertören” av dina kollegor?
 
Haha! Jag vet allt vad du försöker få mig att göra här, så därför säger jag: Desertören!
 
12. När frågade någon dig var Tsatziki håller hus senast?
 
Det har nog aldrig hänt? [Det verkar tyvärr vara allt för få som växte upp med "Tsatziki, morsan och polisen"-filmerna...skärpning alla Rapaport-fans!]
 
13. Vilken maträtt lagar du hemma om du vill imponera på någon som kommer på besök?
 
Tiramisu!
 
14. När börjar ni spela in den femte säsongen av ”Gåsmamman”?
 
Haha! Det vet vi inte om det ens kommer att hända eller inte än, så det vet jag verkligen inte. Jag hoppas bara att alla som tittar kommer att gilla den fjärde säsongen!
 
15. Gym eller chipspåse?
 
Måste man välja? Jag tycker nog att den ena är en förutsättning för den andra.
 
16. Vilket är det konstigaste tillfället som någon har frågat om de fick ta en selfie med dig?
 
Det konstigaste var faktiskt snarare när en kille inte frågade, utan bara gick fram på gatan utanför mitt hus och lade armen om mig, tog en selfie och sedan gick därifrån utan att säga ett ord.
 
17. Är ”Gåsheder” eller ”Hedersgåsen” det mest perfekta namnet på ett crossover-event (mellan ”Gåsmamman” och ”Heder”)?
 
"Gåsheder"!
 
18. Vad är du mest stolt över just nu?
 
Att jag oförtrutet kämpar på i alla sammanhang.
 
19. Hur många frågor har du ljugit på?
 
Ingen, faktiskt! 
 
 
Den fjärde säsongen av "Gåsmamman" består av totalt 8 avsnitt, två nya släpps varje torsdag på C More.
 
Har du givit den nya "Gåsmamman"-säsongen en chans än? Hur skulle du ha haft ihjäl en zombie? Kommentera gärna nedan!
| 11 november 2019 22:15 |