EXKLUSIVT

Skribent

MovieZine

15 april 2018 | 15:00

Frågan du inte vill ställa till ”Rampage”-regissören

Brad Peyton skrattar åt kritiken om att han skulle ha ”vittvättat King Kong”.
Brad Peyton och Dwayne Johnson har verkligen funnit varandra. Efter ”Journey to the Mysterious Island” och ”San Andreas” gör de nu sin tredje film ihop: actionfyllda CGI-spektaklet ”Rampage”.

Men filmen har fått viss oväntad kritik, då några tycker att regissören har vittvättat gorillan i filmen - som är brun i 80-talsspelet. Peyton skrattar när det kommer på tal:

- Oh man… Jag säger så här. Det finns två orsaker till att han är en albino-gorilla. För det första, jag vill inte att han ska jämföras King Kong, det måste vara något eget. För det andra, vad gäller själva berättelsen, är albino-gorillor väldigt unika. Vi måste förklara varför Dwaynes karaktär upptäckte honom som barn. och gav upp sitt liv för att uppfostra honom. Det blir mer logiskt om han är så unik.
 
 
I vår intervju inför filmens premiär i London berättade Brad Peyton också om hur vänskapen mellan ”The Rock” och gorillan blev filmens grundpelare.

- Dwayne är ett stort fan av spelet. Han gillade tanken på att ha en relation med George. Vi är båda stora djurvänner, och vi tyckte det vore coolt. Det har man inte sett i en monsterfilm. I deras vänskap finns mycket humor och mycket av filmens hjärta.

Se hela intervjun nedan.
 
 
”Rampage” går nu på bio.
| 15 april 2018 15:00 |