Skribent

Mats Karlsson

24 september 2011 | 01:59

En blogg för skräckälskare

Idag slår skräckbloggen Grim Cinema upp portarna, där MovieZines genreexpert Robert Grundström kommer att guida oss i rysarvärldens mörka korridorer.

Följ Roberts blogg Grim Cinema här »

Vem fan är du?

- För nuvarande är jag en student vid Södertörns Högskola där jag pluggar IT, Medier och Design, och en filmfantast med försmak för skräckgenren!

Varför blev just skräck en favoritgenre?

- Jag började se skräckfilmer någonstans runt 15-16 år, och hade aldrig sett något inom genren tidigare. För mig var det något helt nytt och jag fastnade direkt. Det är som en adrenalinkick att se en riktigt bra, spännande och riktigt skämmande skräckfilm! Jag läste någonstans "Once you're stuck in the genre, there is no way out."

När du sett så pass många, vad krävs för att göra dig riktigt rädd?

- Ja du, efter att ha gått igenom så många rysare har jag blivit ganska härdad mot att bli skrämd. Men jag tror att det krävs något som är väldigt enkelt gjort men samtidigt väldigt skickligt och realistiskt. Den senaste filmen som faktiskt skrämde mig ganska ordentligt var nog den första "REC"-rullen.

Vad kommer vi kunna läsa om i din blogg?

- Allt om skräck! Jag kommer att bjuda på allt från de senaste skräcknyheterna till hårresande filmtips, trailers, klipp, bilder och lite annat för skräckälskaren att sätta tänderna i. Förhoppningsvis blir det även en del intervjuer med folk från skräckfilmsvärlden också!

Vem vore drömmen att få träffa och intervjua?

- Oj, den var svår. Jag skulle nog säga Dario Argento. Han är en av mina absoluta favoritregissörer inom genren, så honom skulle det vara riktigt intressant att ta sig ett snack med.

Du som är MovieZines skräckexpert, hur tror du skräckgenren kommer att se ut om tio år? Är det en värld fylld av reboots, remakes och uppföljare som väntar oss?

- Just nu känns det nästan som att det är vad skräckgenren har att vänta, men jag tror och hoppas på att den här remakehysterin trappas ned så småningom. Det kommer ju faktiskt en hel del nya skräckrullar från alla håll hela tiden som inte är remakes eller reboots, så jag tror att genren kommer på fötter igen.

Avslutningsvis vill jag veta vilken person och vilken film som är favoriterna i skräckgenren?

- I nuläget så är favoritfilmen Argentos "Suspiria" (1977) och om jag favoritkaraktären har sedan början varit Freddy Krueger - helt oslagbar!

Följ Roberts blogg Grim Cinema här »

| 24 september 2011 01:59 |