Skribent

Alexander Dunerfors

14 september 2011 | 18:01

Auditions, kändisspan och Hollywood-anekdoter från förr

Hur är vardagen för en strävande skådespelerska i Hollywood? Det kan svenska Ri berätta allt om - och det gör hon också, i sin nya blogg Hollywood Diaries. Idag har den premiär på MovieZine.se.

Ri Versteegh är uppväxt på Lidingö i Stockholm, men kärleken och drömmarna tog henne hela vägen till Los Angeles. 

Gå direkt till Hollywood Diaries »

Så, vem är du?

- Jag är… riktigt nyfiken, jag tror det är min nyfikenhet som gjort att jag hamnade hela vägen här. Andra skulle nog säga ganska modig, men jag känner mig faktiskt ganska rädd. Sen älskar jag allt som är kreativt, jag är kreativ, och… Målmedveten, kanske?

Vad är ditt mål?

- Det låter så New Age nu, men jag vill bli lycklig och hitta balans mellan kreativitet och någon slags vanligt liv, med vänner, kärlek, karriär och allt det där. Och jag tycker det är viktigt att kunna överraska sig själv, och kunna säga "oj, jag trodde inte jag skulle kunna göra det där!"

När insåg du att det var skådespelare som du ville bli?

- Jag var nog 13-14, så det är längesen. Jag var alltid inne på dans, sång, teater och såna grejer. Men det var i tonåren som jag konstaterade att skådespelare var roligare än allt det andra.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

- Jag går på nånting som heter The Actors Studio, som är en non-profit organisation. Man söker in, om man blir medlem så är man medlem för livet. Andra medlemmar är lärare, och jag har en provspelning kvar innan jag är medlem. Det är som att gå teaterlektioner i princip, gratis. Sen är det förstås auditions. Sen gör jag röstövningar, jag övar ganska mycket även om jag inte alltid jobbar. Jag gillar att hålla igång. Sen skriver jag mycket, det är bra att ha andra projekt vid sidan av. Jag håller på med en novell och renskriver en annan bok som jag har skrivit. 

Vad kommer vi att kunna läsa om i din blogg?

- Självklart kändisspan och alla jag ser, som jag äntligen får sitta och skriva ner att jag har sett! (skratt) Också vad som händer i Los Angeles just nu, vad som är "the buzz of the town", vad alla pratar om, vem alla pratar om, vilken film alla pratar om. Och kanske lite old school Hollywood, gamla anekdoter om Marilyn Monroe, eller Al Pacino när han var ung, James Dean… Bara för att jag har så mycket vänner som är äldre, som berättar om "den gången de träffade den och den".

Har du några förebilder?

- Absolut. Massor! Jag gillar Kathy Griffin, jag tycker om de klassiska också, jag älskar Ingrid Bergman, jag tycker jättemycket om Liv Ullman. Klart jag tycker om Meryl Streep. Jag tycker Sandra Bullock är förvånande bra! Senast såg jag "Bridesmaids", som Kristen Wiig har skrivit och också är med i, då blev jag också  riktigt imponerad. 

Var har vi kunnat se dig hittills?

- Hittills har jag gjort tysk TV, Pepsi-reklam, och massa teater förstås, men inte någon amerikansk tv-serie eller film. Jag provfilmade för "Eat, Pray, Love". Tuva Novotny fick rollen. Sen har jag provfilmat för "Mad Men". Förhoppningsvis blir det mer snart.

Följ Ri i hennes vardag, bland skvaller, konkurrens, provspelningar, celebriteter och allt som hör LA-livet till, i nya bloggen Hollywood Diaries.

| 14 september 2011 18:01 |