Intervju

Skribent

Alexander Dunerfors

4 april 2014 | 01:01

Aronofsky: "Berättelsen om Noah är en varning"

Gunnar Rehlin pratar om "Noah", bibliska storfilmer, Lars von Trier och kontroversiella filmteman med Darren Aronofsky.

Efter "Black Swan" tog regissören Darren Aronofsky till den kändaste boken av dem alla för inspiration till sin nya film. I "Noah" berättas historien om mannen som blev utvald för att rädda alla djuren, när Han där uppe bestämde sig för att skölja bort jordens avskum med en jättevåg.

- De här historierna är så gamla, folk har berättat dem i evigheter. De är inte bara bibliska, utan de blir mytiska. När de blir mytiska så känner vi moderna människor en koppling till dem, berättar han för MovieZines Gunnar Rehlin.

- Berättelsen om Noah är en varning: om vi är onda och fyller världen med våld så förstörs vi. Se bara på hur världen ser ut idag. Vi dödar fortfarande varandra, vi förorenar världen och förstör vår miljö. Det börjar att slå tillbaka.

En sådan film görs inte i en handvändning. Darren Aronofsky har burit på tanken i många, många år.

- Saken med filmskapande är att det alltid utvecklas. Man börjar med en idé, något som verkligen betyder mycket för en. Sen växer det bara, särskilt när man jobbar med digitala specialeffekter som verkligen ger en möjligheten att fantisera ihop vad som helst.

Aronofsky berättar vidare hur hans vision har förändrats med åren, om kontroversen inför premiären, och hur han ser på Ridley Scotts kommande bibliska film om Moses. Han avslöjar också att han verkligen ser fram emot att se en viss omtalad, skandinavisk nakenfilm.

Se hela intervjun nedan:

"Noah" har biopremiär fredagen 4 april över hela landet.

Se också Gunnar Rehlins intervjuer med Jennifer Connelly, Emma Watson, Ray Winstone, Douglas Booth och Logan Lerman på MovieZines Youtubesida »

| 4 april 2014 01:01 |