Intervju

Skribent

Alexander Dunerfors

31 mars 2013 | 22:01

Alice Eve: "Viktigt att hedra Star Trek-fansen"

Nytillskottet i Stjärnflottan berättar om Dr. Carol Marcus, och favoritscenen från TV-serien.

Dr. Carol Marcus är ny i besättningen på USS Enterprise, om än en bekant karaktär för Trekkies som följt de gamla serierna. Rollen spelas av Alice Eve, som vi tidigare sett i "Men in Black III". MovieZine träffade henne under en pressdag i London, för att försöka få svar på några av hemligheterna som omringat J.J. Abrams heta uppföljare - "Star Trek Into Darkness".

Du har sagt att du är en del av Stjärnflottan, kan du berätta något om din funktion där?

- Dr. Carol Marcus arbetar i sjukan, med Bones. Hon har doktorerat i fysik, så hon kan en hel del. Hon är också vapenspecialist, så hon är rätt bad ass! Jodå, jag har fått min beskärda del av action.

Vad var din största utmaning med rollen?

- Jag antar att den största utmaningen var att arbeta mot en green screen. Det får en att inse hur mycket jag älskar skådespelare. Två skådespelare tillsammans utmanar varandra till att höja nivån, så att agera utan en motspelare kan bli rätt ensamt. Men det var ett intressant experiment.

Har du en favoritkaraktär eller avsnitt från de gamla serierna?

- Ja, jag gillar Charlie X, och en speciell scen... Min morfar tittade alltid på "Star Trek"-repriserna på eftermiddagarna. Där fanns en scen när Charlie håller på att bli kär i en av kvinnorna ombord, och Kirk böjer sig över honom och säger: "Be gentle and go slow". Det var ett så himla gulligt svar till någon som håller på att bli kär, så det lade jag på minnet.

Hur var det att kyssa Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch)?

- Har jag gjort det? Jag tror inte att jag någonsin har... Jag har känt honom i tio år och jobbat ihop med honom tre gånger, men jag tror inte att det någonsin har hänt.

Det var värt ett försök. Vad säger du själv om alla rykten som florerar kring filmen?

- Jag har inte läst några rykten, men det är en sådan rik film att den öppnar upp för alla möjliga spekulationer och folk kommer ändå att bli belönade i slutändan.

Känner du någon press med tanke på alla Trekkies?

- Nej, vi var väldigt bestämda på att hedra fansen, Star Treks universum och historierna. Så jag är inte nervös, vi är i goda händer hos Bad Robot. Och visst ser det riktigt bra ut?

Det gör det onekligen. Kolla in "Star Trek Into Darkness" när den har biopremiär 10 maj.

| 31 mars 2013 22:01 |