Intervju

Skribent

Mats Karlsson

27 mars 2013 | 21:01

Adrianne Palicki: "Lady Jaye är en badass"

Skådespelerskan berättar om hennes karaktär i "G.I. Joe 2: Retaliation" och hur hon hanterade de tuffa motspelarna.

Adrianne Palicki har medverkat i TV-serien "Friday Night Lights" och på sistone har hon tacklat tuffa karaktärer i "Wonder Woman", "Red Dawn" och nu i "G.I. Joe 2: Retaliation". För MovieZine berättar hon att uppföljaren är något helt annat än första "G.I. Joe" och att hennes karaktär Lady Jaye är en badass.

När beslutet kom med att konvertera filmen till 3D, passade ni på att spela in några fler scener?

- Ja, de gjorde om några scener. Men jag var aldrig inblandad i dem.

Hur frustrerande är det som skådespelare när de flyttar fram premiären nästan ett år?

- Ärligt talat har jag varit om värre. Jag väntade nyligen nästan tre år med en film, så det här var inget. Så jag kan med lätthet vänta 1.5 år, det är inga problem.

Hur skiljer sig "G.I. Joe 2: Retaliation" mot första filmen?

- Den är en väldigt annorlunda film mot den första. Det är inte nödvändigtvis en reboot eller ens en uppföljare, man kan bara se den här, men ändå förstå vad det handlar om. Den första var ju mer som ett dataspel och baserad på fantasy, med CGI och så. När man jobbar med Jon M. Chu (regissören) händer verkligen allt man ser, såsom explosioner. Så allt känns mer äkta här.

Vad kan vi förvänta oss av din karaktär Lady Jaye i filmen?

- Lady Jaye är den enda kvinnliga karaktären i G. I. Joe-truppen och är en tuff brud. Hon växte upp på egen hand och är nu en del av denna elitstyrka. Hon hänger med de här tuffa grabbarna och gillar verkligen det.

Hur mycket action får vi se från Lady Jaye?

- Lady Jaye är en badass! Hon är med i en hel del fightingscener och eftersom varje karaktär har sitt specialvapen, fick jag genomgå mycket utbildning och träning. Man fick lära sig hur man skulle hantera sina vapen.

Tjejerna är en minoritet i filmen, medan killarna är desto fler. Hur fungerade det på inspelningsplatsen? Var det en tuff attityd där?

- Ja, utan tvekan var det tufft där. Men jag hade ju de bästa scenerna, så jag fick vara ifred, haha.

Så hur tuff var du mot machograbbarna?

- Det var ganska kul, eftersom vi befann oss mitt ute i ingenstans och man tillbringar så mycket tid med varandra. Man blir nästan som en familj till slut, så man kan säga att de är mina bröder nu.

Är det svårt att skaka av sig sin tuffa karaktär mellan tagningarna?

- Jag tror faktiskt att jag har lite Lady Jaye inom mig. Jag är en tuff brud, men behöver inte visa det när jag går omkring med vapen, haha.

Det kryllar av tuffa grabbar I filmen. Vi har Dwayne Johnson, Bruce Willis, Ray Stevenson och Channing Tatum, men vem av dem är tuffast på inspelningsplatsen?

- Oj, jag vet inte. Men Dwayne Johnson är den starkaste på inspelningsplatsen. Han levererade en sådan tuff actionhjälte, så måste bli han.

Hur mycket av actionscenerna gjorde du själv?

- Det var ganska lätt, då jag hade en stuntman. Hon såg till att jag kände mig bekväm med det jag skulle göra. Jag gjorde en hel del stunt själv, men de farligaste lämnade jag till henne. Men måste erkänna att jag skulle definitivt vara en stuntman om jag inte vore en skådespelare.

Vilka specifika scener skötte du på egen hand?

- Slagsmålsscenerna gjorde jag själv, men alla fall skötte min stuntman.

Vad är chanserna att vi får se Lady Jaye i "G.I. Joe 3"?

- Jag skulle hemskt gärna vilja se det. Om filmen går bra tror jag att chanserna är goda att vi får se henne igen.

Du har faktiskt två filmer som släpps i Sverige i mars, "G.I. Joe 2: Retaliation" Joe och "Red Dawn". Är det bara en tillfällighet att båda är actionfilmer eller jagar du actionroller?

- Wow, det visste jag inte! Nej, jag skulle inte säga att det är medvetet. Visst, jag älskar att göra actionroller. Men jag vill inte bara göra tuffa roller framöver, jag vill göra annat också. Jag har både en romcom och en komedi jag ska göra framöver, så jag försöker verkligen blanda!

På tal om tuffa brudar, du har även spelat Wonder Woman. Hur var det?

- Det var grymt kul att göra en sådan legendarisk roll. Det är ju inte många som får den chansen att få springa runt i en kostym. Det var definitivt en av de bästa erfarenheter jag har haft under min karriär.

Hon lär snart bli aktuell igen med "Justice League". Tar du jobbet om du blir tillfrågad?

- Ja! Jag skulle älska att få den möjligheten att spela henne igen. Jag vet inte om jag ens skulle bli tillfrågad, men man vet aldrig.

"G.I. Joe 2: Retaliation" får biopremiär idag.

| 27 mars 2013 21:01 |