Skribent

Alexander Dunerfors

20 februari 2012 | 10:01

3 snabba med Björn Gustafsson

Den mångsysslande komikern Björn Gustafsson om sina kommande filmer, de roligaste skådisarna och varför han inte har sett "Kronjuvelerna" förrän nu.

Vi mötte upp Björn på filmfestivalen i Berlin, där han just premiärvisat Ella Lemhagens ungdomsdrama - och passade på att se den själv, för första gången. 

Hur kommer det sig att du inte har sett "Kronjuvelerna" förrän nu?

- Jag vågade inte se den direkt när den blev gjord, jag blir så nervös och sjäkvkritisk då. Men nu känns det som att man har fått lite distans. Jag brukar lätt bli så känslig bara. Vad jag tyckte om den? Jag blev bara överraskad liksom. Hade inga förväntningar.

Vilka andra filmer har du på gång?

- Det kommer en norsk film som jag har en liten roll i, som heter "Tina & Bettina". Det är som en norsk "High School Musical"-film, en Smestad-musikal kallar de den. Men jag varken sjunger eller dansar. Jag är sånt asshole i den filmen bara. En svinig svensk. Sen har jag en liten roll i en annan, svensk film,  där Jonas Karlsson har huvudrollen. "Cockpit", just det! Då spelar jag en lite arg feministkille med piercings. Sen har jag hört att de ska spela in nya Beckfilmer, jag väntar bara på att de ska erbjuda mig Gunvald-rollen. Om Mikael Persbrandt nu åker utomlands så kommer den sloten vara öppen. Så det är hint, blink blink! Jag är ledig i höst.

Många ser dig som en rolig kille, vilka tycker du själv är roligast?

- Jag tycker Will Ferrell är helt jävla fantastiskt bra. Och Jim Carrey, när jag var liten så var han den första som jag bara skrattade så åt... Helt otroligt bra. Sen kommer det nya, Zach Galifianakis är det många som har hittat nu. Jon Hamm kan vara jävligt roligt. Och i Sverige, Robert Gustafsson. 

| 20 februari 2012 10:01 |