Är Denzel Washington överskattad?

23 Röster
16 Röster
Rösta
(59%)
Nej - nej nej inte en chans
Rösta
(41%)
JA - han är överskattad
11026 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
11026 inlägg
Något som jag funderat mycket på på senare tid är - är Denzel Washington överskattad? Jag hoppas ni kan ge klarhet i denna fråga.
 
164 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
164 inlägg
Överskattad? Frågan är ju hur högt man rankar honom för att man ska tycka att han är överskattad? Hade låt säga mängden sagt att han är nummer 1 i världen då hade han varit överskattad i mina ögon, men att han tillhör den absoluta toppen tycker jag inte ens att går att diskutera. För mig är han en utav skådespelarna som jag gärna ser en film med.
4340 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
4340 inlägg
Håller med Hoya, beror på hur man ställer frågan. Valde faktiskt överskattad alternativet. Tycker Denzel är en riktigt bra skådis med en jävla pondus som alltid levererar. Man jag tycker inte att han är en av världens bästa som många gör. Tycker t.ex att han INTE skulle haft en Oscar för Training Day, fanns klart bättre prestationer det året. Finns en liknande film som heter Harsh Times där Bale gör en liknande roll och han gör det i mitt tycke mycket bättre än vad Denzel gör det i Training Day. Men i Ärans Män vann han rättvist.
456 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
456 inlägg
Nja, jag skulle nog inte säga att han är överskattad, för han har flera gånger visat vad han går för.
Men jag tycker att han på senare år har gjort en del rollval som inte direkt har främjat hans stjärnstatus.
Roller i filmer som kanske inte varit dåliga men inte heller något utöver det vanliga, och roller där han gått på sparlåga. Tänker på filmer som Deja vú, Man on fire, Out of time och John Q.
Helt ok filmer, men inte något man skriver hem om.
 
Bland hans toppnoteringar håller jag The Hurricane, Training day och American gangster (hans rolltolkning är grym, filmen sådär tycker jag).
5250 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
5250 inlägg
Ja jag tycker också Denzel är bra men lackade ur lite på honom då han så gott som tjatade till sig sin Oscar för Training Day, ja och Halle Berrys Oscar med för den delen...den var ju ännu mer oförtjänt i min bok, Denzel var ju i alla fall bra i Training Day.
2578 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
2578 inlägg
Nä, han är en kanonbra skådis. Finns inget som skulle peka på att han är överskattad vad jag vet.
403 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
403 inlägg
Haha, en av de jag har väldigt svårt för. Jag skojar inte, jag står inte ut med honom och hans tramsande på film. Finns det någon som kör samma stil i varje film? Den ende jag kan komma på är Michael Nyqvist som är lika flexibel i hakan som Denzel: det vill säga lika rörlig som en tegelsten.
Hans mer aggressiva skådespel blir lite för "over teh top" för min del, jag kan inte ta det seriöst och tycker mest att det ser ut som att han ska skita på sig varje gång.
Är det någon som kan peka på vad det är som är varierande i hans val av roller och skådespel? Jag hör gärna, för av de filmer jag har sett med honom är han precis lika jävla usel i varje.
401 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
401 inlägg
Jag tycker han är väldigt bra i en del filmer, men ser ingen större variation i hans skådespel. Därför tycker jag nog han är lite överskattad.
Edit: Såg nu att du också var inne på det Robert, och jag håller med till viss del. Skulle inte gå så långt som att dra ner honom till Micke Nyqvists nivå, Denzel har trots allt gjort riktigt bra ifrån sig i vissa roller, men han har som sagt inte så stor variation som man borde ha för att förtjäna den status han har.
456 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
456 inlägg
Håller med er senare postare om bristen på variation i hans roller. Med några undantag så blir han väldigt likadan i sina filmer.
Han har gjort en del bra som jag nämnde tidigare, men jag kollar inte in en film bara för att hans namn är med på den.
403 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
403 inlägg
Patalo: Ja, det var inte riktigt rättvist, men det ger en bättre bild av hur svårt jag har för honom och var jag placerar honom. Han har några bra filmer i bagaget, det ska jag ge honom, men det är knappast på grund av hans roll eller vad han i filmerna har åstadkommit, som jag tycker det. Saken är den att han alltid kör på samma stil och samma sätt att agera, det finns aldrig, åtminstone inte om vi ser till de senare filmerna han har gjort, någon variation. Samma roll i olika situationer varje gång och inte till synes någon variation i hur han agerar. Det sabbar illusionen för mig och jag ser bara Denzel varje gång.
2578 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
2578 inlägg
Han är inte särskilt mångsidig så mycket beror ju på huruvida man gillar just den här "aggressiva" typen av rollen har kör med. Men som exempel på ett par roller som skiljer sig kan vi juristen han spelar i Philadelphia och den korrupta snuten han är i Training Day. Han är grym i den senare och förtjänade sin Oscar tycker jag. Han är även riktigt bra i Glory och The Hurricane. Malcolm X återstår att se för min del.
403 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
403 inlägg
Ja, precis, Voldo. För egen del bottnar det i, som du påpekar, att jag har svårt för hans stil. Jag vidhåller emellertid att hans agerande inte skiljer sig ett uns, även om rollerna inte är desamma.
211 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
211 inlägg
Svar: Negativt. Han är bra.
1170 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
1170 inlägg
Bonk tycker du att denzel är  överskattad?
4340 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
4340 inlägg
Hans bästa roll tycker jag är i Malcom X, glömde nämna det i första inlägget.
11026 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
11026 inlägg
Ja jag tycker nog han e överskattad. Nu har jag iofs inte sett så väldans mycekt han gjort men så märkvärdig som skådis är han ju inte, mitt intryck är att han har ett rykte som han inte riktigt lever upp till. Han framstår som lite självgod privat också som på något sätt påverkar ens bild av honom... han var bra i Training Day, men var han bättre än t ex Ethan Hawke? Och skulle inte t ex Forest Whitaker gjort rollen ÄNNU bättre?
 
905 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
905 inlägg
Svaret är nej. Han är inte överskattad. Visst har inte haft så varierande roller på senaste tiden, men det kommer ju mestadels med att hans filmer och karaktärer inte varit så jättevarierade då mycket av det man sett av honom kommer från Tony Scott.
Innan Training Day var han mer varierad. Jag tycker verkligen inte hans roll där liknade hans roller i Malcolm X, Cry Freedom,  Glory, The Hurricane eller t.o.m. He Got Game. Killen har också en otrolig karisma och så löjligt bra närvaro. Sen är han så där härligt naturlig i sitt framförande också, och som David Brent säger har han en otrolig pondus. Tveklöst en av de bättre skådespelarna någonsin och en av mina absoluta favoriter.

Finns en liknande film som heter Harsh Times där Bale gör en liknande roll och han gör det i mitt tycke mycket bättre än vad Denzel gör det i Training Day.

Måste säga att jag inte alls håller med där. Bale's prestation är löjlig i jämförelse med Washington's. Hela prestationen känns så ansträngd och onaturlig, och under hela filmen är man medveten om att man ser Bale skådespela. För att inte tala om att filmen är en löjlig kopia av Training Day.
4340 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
4340 inlägg
För mig kändes det precis tvärtom. Tyckte Denzel kändes så medveten i sitt agerande, titta på mig,  nu ska jag vinna en Oscar och därför kändes det mest som han spelade för galleriet, tycker det är långt ifrån hans bästa roll. Bale tycker jag tvärtom helt gick upp i rollen som han alltid gör när han har något bra att jobba med och blev ett med rollen, en sjukt bra insats som fullständigt tillintetgör Denzels. Sen håller jag med om att filmerna är lika varandra, men Harsh Times tycker jag är en klart bättre film än Training Day.
889 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
889 inlägg
David: Jag håller med dig om att Christian Bale's performance i Harsh Times, får Denzel's performance i Training Day att blekna. Sen att den är bättre än Training Day håller jag även med dig om. Denzel är en jättebra skådespelare. American Gangster, Glory, och framför allt Makcom X visar verkligen hur bra han är. Samt att han har en karisma och en närvaro som får andra skådespelare att blekna när de är med i samma scen som Denzel. Men lite överskattad kan jag nog tycka att han är.
4340 inlägg
för
(inlägget har redigerats)
4340 inlägg
Låter bra Anton :)
Du måste logga in för att kunna skriva i tråden. Att skapa ett konto är gratis och går blixtsnabbt. Logga in för att svara i tråden