Skribent

Alexander Kardelo

26 oktober 2012 | 16:01

Agent 007 ser svart?

Idris Elba samtalar med Bonds producenter, och väcker frågan: accepterar publiken en färgad James Bond?

I helgen är det tredje gången gillt för Daniel Craig som superagenten James Bond. Men många tänkbara skådespelare har passerat producenten Barbara Broccolis kontor genom åren, och trots att Craig tagit på sig två filmer till, spånar man troligen redan på vem som ska ersätta honom.

Enligt "Skyfall"-aktuella Naomie Harris har Idris Elbas namn varit på tapeten:

- Jag visste inte ens att det var aktuellt förrän vi gjorde en film ihop, och han berättade att han talat med Barbara Broccoli. Det verkar absolut finnas en möjlighet för en svart James Bond i framtiden, säger Harris i en intervju.

Bondfilmerna har sällan väjt för spännande skådespelarval, och det vore intressant att se vart en aktuell och begåvad skådis som Idris Elba tar karaktären. Den 40-årige britten, känd från "Thor", "Prometheus" och TV-serien "Luther", skulle aldrig säga aldrig - men har en invändning:

- Jag skulle inte vilja bli "den svarte James Bond". På samma sätt som Connery inte är den skotske James Bond, eller Craig den blåögde James Bond. Ska jag någonsin spela honom, vill jag inte att folk ska kalla mig för det, har Idris Elba sagt till Yahoo! Movies.

Vem vill du se som näste James Bond? Spelar hudfärgen någon som helst roll när man tar sig an en ikonisk karaktär? Kommentera nedan.

| 26 oktober 2012 16:01 |