Nyheter, TeeVee

"The Americans" får en tredje säsong

Publicerad 16 april 2014 kl. 19:00

FX:s kritikerhyllade thrillerserie med Keri Russell och Matthew Rhys, har förnyats med en säsong till.

Redan förra veckan antydde VD:n för FX, John Landgraf,  att en tredje säsong var på gång, men det är först nu som det offentliga beskedet kommit och det lyder: det blir en omgång till av "The Americans", bestående av 13 delar.

- "The Americans" fortsätter vara en av de bästa serierna i TV, säger FX:s innehållsansvarige Eric Schrier i ett pressutskick angående beslutet, som Deadline rapporterar om.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, TeeVee

Rebooten av "Heroes" får en digital prequel

Publicerad 16 april 2014 kl. 16:00

Samtidigt med nyversionen av NBC:s framgångsrika sci-fi-saga kommer även en webbserie att släppas.

"Heroes Reborn: Digital Series" heter denna nätprequel.

- Vi har glädjen att återigen få jobba med några av topproducenterna i Hollywood för att producera nytt innehåll som kommer att engagera fansen än mer, säger Robert Hayes, vice VD för digitalt innehåll på NBC i ett pressmeddelande Digital Spy tagit del av.

» Fortsätt läsa...
Av: Anna Thunman Sköldanna@moviezine.se
Nyheter, TeeVee

Joffreys bröllop slog alla tidigare piratrekord

Publicerad 16 april 2014 kl. 12:00

Veckans "Game of Thrones", med det kungliga giftermålet, var det mest piratkopierade avsnittet någonsin.

Alla ville veta vad ännu ett bröllop i "Game of Thrones" skulle innebära, särskilt som det satte den sadistiske pojkkungen Joffrey (Jack Gleeson) i centrum. En rollfigur som folk älskar att hata. Därför blev det rusning till fildelarforumen och nedladdningen av "The Lion and the Rose", som avsnittet hette, nådde nya illegala höjder.

Enligt piratnyhetssajten TorrentFreak, vars uppgifter EW har tagit del av, laddade 1,5 miljoner människor ner avsnittet under den första dagen och nästan 200 000 av dessa delade en och samma fil.

» Fortsätt läsa...
Av: Anna Thunman Sköldanna@moviezine.se
Nyheter, TeeVee

Jack Gleeson om rollen som Joffrey i "Game of Thrones"

Publicerad 15 april 2014 kl. 15:00

Allt ljus landade på den sadistiske pojkkungen Joffrey i veckans "GoT". Obs - läs bara vidare om du sett avsnittet.

Det var dags för ytterligare ett bröllop i "Game of Thrones", den här gången mellan Joffrey och hans trolovade Margaery Tyrell (Natalie Dormer). Joffrey visade upp alla sina sämsta, mest maktgalna sidor och särskilt hans farbror Tyrion (Peter Dinklage) utsattes för för pojkkungens infall och hån.

Här nedan berättar 21-årige skådespelaren Jack Gleeson för Entertainment Weekly om sina prövningar som den hatade Joffrey.

Observera att texten innehåller *spoilers* för vad som hände i S04E02 och bör därför inte läsas om du inte är ikapp med serien.

» Fortsätt läsa...
Av: Anna Thunman Sköldanna@moviezine.se
Nyheter, TeeVee

Kändisarna uttryckte sina känslor för senaste "GoT"

Publicerad 15 april 2014 kl. 10:00

Söndagens avsnitt av "Game of Thrones" fick de amerikanska kändisarna att ta till Twitter. Obs. Spoilervarning om du inte är ikapp.

Ibland är Hollywood-stjärnor precis som alla andra. De äter, skiter och ser på "Game of Thrones". Och efter söndagens "Purple wedding"-avsnitt hade de också en hel del att säga...

Läs vidare på egen risk - tweetsen innehåller massor av spoilers!

» Fortsätt läsa...
Nyheter, TeeVee

Skarsgård tillbaka med ny säsong av "Hemlock Grove"

Publicerad 14 april 2014 kl. 21:00

Netflix gick på måndagen ut med datum för den andra säsongen av skräcksåpan med Bill Skarsgård.

Eli Roths övernaturliga thrillerserie kommer att ha sommarpremiär, då de tio avsnitten av säsong två släpps samtidigt den 11 juli på alla Netflix-plattformar.

"Hemlock Grove" är baserad på romanen med samma namn av Brian McGreevy och utöver Bill Skarsgård återfinns även stjärnor som Famke Janssen, Landon Liboiron och Dougray Scott i rollistan. Serien utspelar sig i en "Twin Peaks"-liknande stålstad i Pennsylvanien där mord och andra märkligheter förekommer.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, TeeVee

Bröllopsklockorna som ringde i "Game of Thrones"

Publicerad 14 april 2014 kl. 15:00

Ännu ett giftermål genomfördes i HBO-serien. Stor spoilervarning om du inte sett söndagens "Game of Thrones".

Säsongens andra avsnitt koncentrerades kring det kungliga giftermålet mellan Joffrey (Jack Gleeson) och hans trolovade Margaery (Natalie Dormer). Med "Red Wedding" i färskt minne - skulle detta bröllop gå bättre?

I en intervju med EW berättar Martin om besluten han tog kring "The Purple Wedding", som fansen kallar det.

OBS. Läs vidare på egen risk - fullt av spoilers för "GoT" S04E02!

» Fortsätt läsa...
Nyheter, TeeVee

"Mad Men": vad som hänt och vad som väntar

Publicerad 13 april 2014 kl. 09:00

I kväll startar "Mad Men" sin sjunde och sista säsong i USA. I Sverige kan du se säsongsstarten redan i morgon.

De som är premiumkunder hos Kanal 9 får tillgång till avsnitten förmiddagen efter sändning i USA, då i Kanal 9 Play. Den som vill se "Mad Men" i vanliga Kanal 9 får vänta till 27 april.

När "Mad Men" tog farväl senast var det Thanksgiving 1968 och förändringens vindar hade blåst styv kuling över alla i serien. När det nu drar igång igen är det januari 1969 och president Nixons installationsceremoni.

Men det var ett tag sedan sist så här kommer en uppdatering, via TVGuide, om var Don, Pete, Peggy och de andra stod när det senast begav sig - och vad som väntar dem i finalsäsongen (som är uppdelad i två, andra omgången sänds först 2015).

» Fortsätt läsa...