Nyheter, TeeVee

"Salem" bjuder på ännu fler häxor

Publicerad 24 april 2014 kl. 18:00

Vi kollar närmare på WGN Americas skräckserie som premiärvisades i söndags i USA.

För dryga två månader sedan avslutade kabelkanalen FX sin tredje säsong av "American Horror Story", en säsong som denna gång var fylld till brädden av just häxor. Ni som nu, så här lite efteråt, drabbats av en plötslig häxabstinens kan förhoppningsvis snart pusta ut. I söndags hade nämligen det historiska häxdramat "Salem" premiär i USA, lägg gärna denna på minnet ifall ni nu suktar efter mer häxkonster.

» Fortsätt läsa...
Av: Patrik Jonssonpatrik.jonsson@moviezine.se
Skrivet i: NyheterTeeVee
Nyheter, TeeVee

HBO gör miniserie av Rowlings "Den tomma stolen"

Publicerad 23 april 2014 kl. 22:00

HBO gör en kort miniserie på tre avsnitt tillsammans med BBC.

Även om Harry Potter är lagd till handlingarna är J.K. Rowling mer aktuell nu än någonsin. Hennes "Fantastiska vidunder" ska som vi vet bli en filmtrilogi och nu skriver Hollywood Reporter att Rowlings "Den tomma stolen" ska bli en kort miniserie, en samproduktion av BBC och HBO.

» Fortsätt läsa...
Av: Mats Karlssonmats@moviezine.se
Skrivet i: NyheterTeeVee
Nyheter, TeeVee

"Game of Thrones"-tröja ledde till avstängning

Publicerad 18 april 2014 kl. 18:00

Hårda bud i Mellerud. Eller snarare på Bergen Community College i New Jersey, som stängt av en lärare på grund av hans dotters t-shirt.

Det låter helt otroligt, men tydligen får man passa sig om man jobbar på Bergen Community College i New Jersey, USA. Fråga bara konstläraren, professor Francis Schmidt, som oskyldigt lade upp en bild på Google+ föreställande sin 8-åriga dotter Sophia, när hon gjorde en yogaposition i en t-shirt med texten "I will take what is mine with fire and blood" ("Jag kommer att ta det som är mitt med eld och blod").

För "Game of Thrones"-fansen är detta en välkänd fras, tagen ur munnen på drakmodern, Khaleesi aka Daenerys Stormborn (i TV-serien spelad av Emilia Clarke).

» Fortsätt läsa...
Nyheter, TeeVee

Bryan Singers namn tas bort från ABC-serie

Publicerad 18 april 2014 kl. 15:00

Efter våldtäktsanklagelserna mot regissören Bryan Singer väljer TV-kanalen ABC att inte längre använda hans namn i promotionsyfte.

"X-Men"-regissören Bryan Singer anklagas av en man för att ha våldfört sig på honom när mannen var minderårig, ett brott som ska ha begåtts för 15 år sedan. Singers advokat kallar det hela för "ogrundat skitsnack" men våldtäktsanklagelserna har redan lett till att TV-kanalen ABC, dragit tillbaka Singers namn i det promotionmaterial de tänkt använda för nya dramaserien "Black Box".

"Black Box" som har premiär i USA nästa torsdag har Singer som exekutiv producent, vilket alltså är något ABC inte längre tänker dra på, enligt källor till Deadline. Några få promoklipp hann gå ut med hans namn, men resten av materialet kommer att vara Singer-fritt.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, TeeVee

Införtitt på "Orange Is the New Black", säsong två

Publicerad 17 april 2014 kl. 21:00

I juni börjar den andra säsongen av Netflix tokhyllade fängelseserie. Nu finns en ny fullängdstrailer att vila ögonen på.

Har du saknat Lichtfield-fängelset och dess interner? Det drygt två minuter långa klippet ger en försmak på vad som komma skall. Det visar en tuffare Piper (Taylor Schilling), nya karaktären Vee Parker (Lorraine Toussaint), en hel del Crazy Eyes (Uzo Aduba) - och en scen där Laura Prepon finns med (det sades ju att hon skulle hoppa av, men det var en sanning med modifikation).

» Fortsätt läsa...
Nyheter, TeeVee

Regissörstips till säsong två av "True Detective"

Publicerad 17 april 2014 kl. 18:00

På sistone har det spekulerats mycket kring vilka skådespelare som ska få ta över stafettpinnarna från herrarna Matthew McConaughey och Woody Harrelson då det väl är dags för den andra säsongen av "True Detective"? Jag har dock upplevt att det snackats allt mindre om vilken regissör som ska få äran att ta över efter Cary Fukunaga, därför ska jag denna afton snacka lite om just detta.

Jag tänkte ge mig på fem personliga drömkandidater, naturligtvis grundar sig inte mina val i något annat än att jag finner dem högst intressanta och mycket passande för uppdraget. Innan jag ger mig i kast med dessa så kan vi väl snacka lite mer om hur läget ser ut just nu. För det första har HBO faktiskt ännu inte ens utannonserat en andra säsong, märkligt? Ja det kan man tycka, men det kommer, det är jag helt övertygad om. Sedan har, i alla fall mig veterligen, Cary Fukunaga, som gjorde ett alldeles lysande jobb med den första säsongen, vänligt men bestämt tackat nej till att även regissera den andra säsongen.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, TeeVee

Första riktiga trailern för "Rosemary's Baby"

Publicerad 17 april 2014 kl. 17:00

Fasa månde Roman Polanski-fansen, att det nu blivit miniserie av Ira Levin-historien, som Polanski gjorde klassisk skräckfilm av.

Det är amerikanska TV-kanalen NBC som gjort en uppdaterad fyratimmarsversion av romanen från 1967. Polanskis film kom redan året därpå, 1968, med Mia Farrow i titelrollen. I NBC:s tolkning har Zoe Saldana ("Avatar") huvudrollen och hon flankeras av Patrick J Abrams ("Suits") och Jason Isaacs ("Harry Potter"). 

» Fortsätt läsa...
Nyheter, TeeVee

Annapurna gör TV-serie om Greta Garbo

Publicerad 17 april 2014 kl. 12:00

Filmbolagets första manusbaserade TV-projekt ska ge sig på Hollywoods gyllene era och Greta Garbo blir en av huvudpersonerna.

Annapurna Pictures samarbetar med de forna "The L Word"-producenterna Angela Robinson och Alex Kondracke om det ännu inte namngivna TV-dramat som framför allt ska rikta in sig på (den påstådda kärleks-) relationen mellan vår svenska Hollywood-ikon Greta Garbo och den tyska vampen Marlene Dietrich.

Utöver att porträttera Garbo och Dietrich kommer även dåtidens stora namn som John Gilbert, Mercedes de Acosta, Tallulah Bankhead, Alla Nazimova, Barbara Stanwyck, Cary Grant och John Wayne att dyka upp.

» Fortsätt läsa...