Nyheter, Intervjuer

Kit Harington: "Jag var så slut att jag orkade inte resa mig"

Publicerad 15 april 2014 kl. 18:00

Skådespelaren berättar om jobba med CGI, den tuffa inspelningen av "Pompeii" och det bästa och det sämsta med "Game of Thrones".

Kit Harington har blivit ett med världen, tack vare sin roll som Jon Snow i TV-serien "Game of Thrones". Nu är han på väg till bioduken med Paul W.S. Andersons actionäventyr "Pompeii", där Harington spelar gladiatorn Milo. Vi har snackat med honom.

Hur mycket kände du till om Pompeii innan du fick rollen som Milo?

- Måttligt skulle jag säga, som gemene man vet om Pompeji. Jag kände till katastrofen, som resulterade i att så många människor fick sätta livet till. Men inte mer än så. När jag fick manuset och fick se Pompeii högst upp på papperet så blev intresserad på en gång, för Pompeii har aldrig filmats förut. När jag gjorde min research fick jag reda på hur de sista dagarna såg ut och hur romarna levde.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, Intervjuer

Mark Wahlberg: "Kul att se robotar puckla på varandra"

Publicerad 12 april 2014 kl. 20:00

Nya skådisar tar plats i Michael Bays "Transformers: Age of Extinction". MovieZine har träffat Mark Wahlberg.

- Jag hoppas den blir bättre än dom andra tre.

Mark Wahlberg sitter på ett lyxhotell i Beverly Hills och talar om "Transformers: Age of Extinction". Det är svårt att säga om han med detta menar att han tycker att de tre tidigare filmerna var dåliga, eller om han menar att de var bra men att den nya filmen ska bli ännu bättre.

- Specialeffekterna är bättre och det finns ett mänskligt element i filmen. Den handlar om en far-dotter-relation, som jag som pappa kan ta till mig, fortsätter han.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, Intervjuer

Peter Magnussons favoritkomedier

Publicerad 8 april 2014 kl. 19:00

Dubbelt bioaktuelle skådespelaren och komikern delar med sig av favoritfilmerna.

- "Den där Mary", såg jag för första gången när jag bodde i USA år 1998. Den var så fruktansvärt rolig.

Bröderna Farrellys komedi med Cameron Diaz är den första som kommer på tal, när vi ber Peter Magnusson berätta om några av de roligaste filmerna han sett. Med en bakgrund i "Hey Baberiba" och flera svenska komedier borde han veta en hel del om humor. Magnussons andra svar blir ett äldre, och mer otippat val:

» Fortsätt läsa...
Nyheter, Intervjuer

Mikael Persbrandt pratar "Hobbit: Smaugs ödemark"

Publicerad 4 april 2014 kl. 17:00

I en nysläppt videointervju berättar skådespelaren om arbetet på sin största film hittills, Peter Jacksons "Hobbit: Smaugs ödemark".

Mikael Persbrandt spelar Beorn, en av J.R.R. Tolkiens många figurer från Midgård som vi möter för första gången i "Hobbit"-trilogins andra del. Den svenske skådisen har inte ställt upp i många intervjuer om sin roll, men inför Bluray-släppet av filmen delar han med sig i en exklusiv video. Här pratar han om att hitta rätt röst till karaktären, och de långa timmarna i sminkstolen.

Se intervjun nedan:

» Fortsätt läsa...
Nyheter, Intervjuer

Aronofsky: "Berättelsen om Noah är en varning"

Publicerad 3 april 2014 kl. 23:00

Gunnar Rehlin pratar om "Noah", bibliska storfilmer, Lars von Trier och kontroversiella filmteman med Darren Aronofsky.

Efter "Black Swan" tog regissören Darren Aronofsky till den kändaste boken av dem alla för inspiration till sin nya film. I "Noah" berättas historien om mannen som blev utvald för att rädda alla djuren, när Han där uppe bestämde sig för att skölja bort jordens avskum med en jättevåg.

- De här historierna är så gamla, folk har berättat dem i evigheter. De är inte bara bibliska, utan de blir mytiska. När de blir mytiska så känner vi moderna människor en koppling till dem, berättar han för MovieZines Gunnar Rehlin.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, Intervjuer

"Ja, det är en komedi om en pedofil"

Publicerad 2 april 2014 kl. 16:00

Navot Papushado hoppas chocka och underhålla även den svenska publiken med sin israeliska succé "Big Bad Wolves".

"Det här är årets bästa film!", utbrast en biobesökare när filmfestivalen i Busan just hade visat "Big Bad Wolves". Det var ingen mindre än Quentin Tarantino som bestämde sig för att ge den israeliska thrillern en rejäl push. Välförtjänt, absolut.

Bara några veckor tidigare fick jag chansen att se "Big Bad Wolves" på Fantastisk Filmfestival i Lund, och imponerades av en fantastiskt snyggt berättad nagelbitare, något för alla som tyckte att "Jakten" eller "Prisoners" var bland förra årets bästa filmer. Nu hittar äntligen filmen en bredare publik i Sverige när den släpps på DVD och video-on-demand i veckan.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, Intervjuer

Jon Turteltaub: "Freeman var galnast i Vegas"

Publicerad 1 april 2014 kl. 19:00

Regissören berättar om alla galna upptåg i Las Vegas som hände under inspelningen av komedin "Last Vegas".

Jon Turteltaub har blivit ett stort namn med "National Treasure" och "National Treasure: Hemligheternas bok", men testar nu lyckan med en helg i Vegas med legendarerna Kevin Kline, Morgan Freeman, Michael Douglas och Robert De Niro i komedin "Last Vegas".

Turteltaub berättar för MovieZine om hur han la undan autografblocket för att jobba med de fyra välkända skådespelarna, om svensexor i Vegas och hur Morgan Freeman raggade på alla tjejer han fick syn på.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, Intervjuer

Özz Nûjen: "Jag ser till att förverkliga mina drömmar"

Publicerad 29 mars 2014 kl. 20:00

Dags för svensk långfilmsdebut för Özz Nûjen i feelgoodkomedin "10 000 timmar".

Det närmaste komikern Özz Nûjen kommit svenska biodukar hittills är när han ståuppade på landets biografer. I Frankrike är han, otippat nog, redan en filmstjärna med två stora roller bakom sig. I komedin "10 000 timmar" får han äntligen visa upp sig som skådespelare på hemmaplan, när han coachar Peter Magnusson till att bli fotbollsproffs.

- Jag spelar Bengtsson, bästa kompis till Peters rollkaraktär Erik. Alltid glad, ställer upp, lite retsam och kanske lite jobbig ibland. Men alltid positiv. Erik vinner 25.000 i månaden i fem år. Där kommer jag in och ska bli hans manager, berättar Nûjen för MovieZine.

» Fortsätt läsa...