Nyheter, Intervjuer

Mer än bara toaletthumor

Publicerad 23 april 2014 kl. 19:15

Nu släpps zombiekomedin "Stalled" på DVD. Vi pratar med regissören om hur den skruvade filmen kom till.

Hösten 2013 satt jag med i juryn på Fantastisk Filmfestival i Lund. När det var dags för oss att se och bedöma den sjätte och sista filmen, hade jag inte längre några skyhöga förväntningar. En parodi på zombiefilmer. Har vi inte sett det förr?

Men "Stalled" överraskade oss alla med ett stort hjärta, ett galet roligt manus och en stor uppfinningsrikedom. Mot slutet av festivalen delade vi glatt ut pris till filmens regissör, Christian James, och nu när "Stalled" släpps på svensk DVD har jag passat på att fråga ut honom om hur det hela egentligen föddes.

En zombiekomedi som utspelar sig enbart på damtoan. Hur kommer man på en så udda idé?

- Zombiefilmer är klaustrofobiska av naturen. Vanligtvis ger man sina karaktärer ett område där de kan skydda sig, som en shoppinggalleria eller en militärbas. Zombies är envisa, de hittar alltid en väg in... tills du måste dra dig tillbaka till en garderob eller en toalett som ett sista gömställe. Vi tänkte helt enkelt ta bort allt det där andra och börja där de flesta scenarion slutar.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, Intervjuer

"Jag skulle aldrig jämföra mig med James Cameron"

Publicerad 21 april 2014 kl. 20:00

Paul W.S. Anderson berättar för oss om jämförelsen med "Titanic" och sin fascination för romerska riket.

Paul W.S. Anderson har lagt "Resident Evil"-franchisen åt sidan för att göra den historiska filmen "Pompeii". Regissören berättar om sin fascination för det romerska riket som började i skolåren och resulterade i ett antal BBC-dokumentärer, innan det blev dags att filmatisera katastrofen som ägde rum vid berget Vesuvius.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, Intervjuer

Kit Harington: "Jag var så slut att jag orkade inte resa mig"

Publicerad 15 april 2014 kl. 18:00

Skådespelaren berättar om jobba med CGI, den tuffa inspelningen av "Pompeii" och det bästa och det sämsta med "Game of Thrones".

Kit Harington har blivit ett med världen, tack vare sin roll som Jon Snow i TV-serien "Game of Thrones". Nu är han på väg till bioduken med Paul W.S. Andersons actionäventyr "Pompeii", där Harington spelar gladiatorn Milo. Vi har snackat med honom.

Hur mycket kände du till om Pompeii innan du fick rollen som Milo?

- Måttligt skulle jag säga, som gemene man vet om Pompeji. Jag kände till katastrofen, som resulterade i att så många människor fick sätta livet till. Men inte mer än så. När jag fick manuset och fick se Pompeii högst upp på papperet så blev intresserad på en gång, för Pompeii har aldrig filmats förut. När jag gjorde min research fick jag reda på hur de sista dagarna såg ut och hur romarna levde.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, Intervjuer

Mark Wahlberg: "Kul att se robotar puckla på varandra"

Publicerad 12 april 2014 kl. 20:00

Nya skådisar tar plats i Michael Bays "Transformers: Age of Extinction". MovieZine har träffat Mark Wahlberg.

- Jag hoppas den blir bättre än dom andra tre.

Mark Wahlberg sitter på ett lyxhotell i Beverly Hills och talar om "Transformers: Age of Extinction". Det är svårt att säga om han med detta menar att han tycker att de tre tidigare filmerna var dåliga, eller om han menar att de var bra men att den nya filmen ska bli ännu bättre.

- Specialeffekterna är bättre och det finns ett mänskligt element i filmen. Den handlar om en far-dotter-relation, som jag som pappa kan ta till mig, fortsätter han.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, Intervjuer

Peter Magnussons favoritkomedier

Publicerad 8 april 2014 kl. 19:00

Dubbelt bioaktuelle skådespelaren och komikern delar med sig av favoritfilmerna.

- "Den där Mary", såg jag för första gången när jag bodde i USA år 1998. Den var så fruktansvärt rolig.

Bröderna Farrellys komedi med Cameron Diaz är den första som kommer på tal, när vi ber Peter Magnusson berätta om några av de roligaste filmerna han sett. Med en bakgrund i "Hey Baberiba" och flera svenska komedier borde han veta en hel del om humor. Magnussons andra svar blir ett äldre, och mer otippat val:

» Fortsätt läsa...
Nyheter, Intervjuer

Mikael Persbrandt pratar "Hobbit: Smaugs ödemark"

Publicerad 4 april 2014 kl. 17:00

I en nysläppt videointervju berättar skådespelaren om arbetet på sin största film hittills, Peter Jacksons "Hobbit: Smaugs ödemark".

Mikael Persbrandt spelar Beorn, en av J.R.R. Tolkiens många figurer från Midgård som vi möter för första gången i "Hobbit"-trilogins andra del. Den svenske skådisen har inte ställt upp i många intervjuer om sin roll, men inför Bluray-släppet av filmen delar han med sig i en exklusiv video. Här pratar han om att hitta rätt röst till karaktären, och de långa timmarna i sminkstolen.

Se intervjun nedan:

» Fortsätt läsa...
Nyheter, Intervjuer

Aronofsky: "Berättelsen om Noah är en varning"

Publicerad 3 april 2014 kl. 23:00

Gunnar Rehlin pratar om "Noah", bibliska storfilmer, Lars von Trier och kontroversiella filmteman med Darren Aronofsky.

Efter "Black Swan" tog regissören Darren Aronofsky till den kändaste boken av dem alla för inspiration till sin nya film. I "Noah" berättas historien om mannen som blev utvald för att rädda alla djuren, när Han där uppe bestämde sig för att skölja bort jordens avskum med en jättevåg.

- De här historierna är så gamla, folk har berättat dem i evigheter. De är inte bara bibliska, utan de blir mytiska. När de blir mytiska så känner vi moderna människor en koppling till dem, berättar han för MovieZines Gunnar Rehlin.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, Intervjuer

"Ja, det är en komedi om en pedofil"

Publicerad 2 april 2014 kl. 16:00

Navot Papushado hoppas chocka och underhålla även den svenska publiken med sin israeliska succé "Big Bad Wolves".

"Det här är årets bästa film!", utbrast en biobesökare när filmfestivalen i Busan just hade visat "Big Bad Wolves". Det var ingen mindre än Quentin Tarantino som bestämde sig för att ge den israeliska thrillern en rejäl push. Välförtjänt, absolut.

Bara några veckor tidigare fick jag chansen att se "Big Bad Wolves" på Fantastisk Filmfestival i Lund, och imponerades av en fantastiskt snyggt berättad nagelbitare, något för alla som tyckte att "Jakten" eller "Prisoners" var bland förra årets bästa filmer. Nu hittar äntligen filmen en bredare publik i Sverige när den släpps på DVD och video-on-demand i veckan.

» Fortsätt läsa...