Nyheter

En oväntad skurk i "The Avengers: Age of Ultron"

Publicerad 24 april 2014 kl. 20:00

Joss Whedon beskriver Ultron som rubbad, sympatisk, rolig, konstig och oväntad.

Joss Whedon har fullt upp med inspelningarna av "The Avengers: Age of Ultron", men regissören har inget emot att ta en paus för att uppdatera sina fans. I en intervju med Empire berättar han om superskurken Ultron och att uppföljaren kommer bli helt annorlunda mot första filmen.

- Jag har så kul med Ultron. Han är ingen varelse med logik - han är en robot som är genuint rubbad. Vi tar reda på vad som gör honom en plåga, men samtidigt sympatisk, rolig, konstig och oväntad, allt som inte är synonymt med en robot, säger Whedon.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, TeeVee

"Salem" bjuder på ännu fler häxor

Publicerad 24 april 2014 kl. 18:00

Vi kollar närmare på WGN Americas skräckserie som premiärvisades i söndags i USA.

För dryga två månader sedan avslutade kabelkanalen FX sin tredje säsong av "American Horror Story", en säsong som denna gång var fylld till brädden av just häxor. Ni som nu, så här lite efteråt, drabbats av en plötslig häxabstinens kan förhoppningsvis snart pusta ut. I söndags hade nämligen det historiska häxdramat "Salem" premiär i USA, lägg gärna denna på minnet ifall ni nu suktar efter mer häxkonster.

» Fortsätt läsa...
Av: Patrik Jonssonpatrik.jonsson@moviezine.se
Skrivet i: NyheterTeeVee
Nyheter

Tredje "Hobbit" byter titel

Publicerad 24 april 2014 kl. 16:00

"There and Back Again" blir till "The Battle of the Five Armies", hälsar Peter Jackson.

Den tredje och sista filmen i Hobbit-trilogin får en ny titel. Peter Jackson tog till Facebook för att underrätta fansen, och förklara varför "Bort och hem igen" inte längre känns aktuellt:

- Vår resa med trilogin har på flera sätt liknat Bilbos egna resa. Dolda vägar har avslöjat sina hemligheter ju längre vi har kommit. "There and Back Again" kändes som rätt namn för den andra filmen av två. Men med tre filmer kändes det plötsligt malplacerat. Bilbo har ju redan anlänt till sin destination i "Smaugs ödemark".

» Fortsätt läsa...
Nyheter

Lupita Nyong'o klar för Disneys "Djungelboken"

Publicerad 24 april 2014 kl. 15:00

Även Scarlett Johansson är aktuell för att spela ett av djuren i Jon Favreaus nytolkning.

Det går framåt för Disneys och "Iron Man"-regissören Jon Favreaus filmatisering av "Djungelboken". Idris Elba är klar för att låna ut sin röst till lömske tigern Shere Khan. Han kommer få sällskap av Scarlett Johansson och Lupita Nyong'o i två andra djurroller.

Nyong'o, nyss Oscarsbelönad för sin roll i "12 Years A Slave", tar på sig rollen som vargmamman Rakcha som adopterar sagans huvudperson Mowgli. Johansson förhandlar om att spela den skurkaktiga pytonormen Kaa, skriver Hollywood Reporter.

Favreaus "Djungelboken" får biopremiär i oktober 2015. Lite senare kommer Warner Bros med sin egna, troligtvis mörkare "The Jungle Book", där Andy Serkis står för regin.

Nyheter

Inspelningsstart för dansk fantasyfilm

Publicerad 24 april 2014 kl. 12:00

Drakar, magi, kungar och riddare: nu startar filminspelningen av danska storfilmen "Skämmerskans dotter".

Filmen är baserad på den första boken av Lene Kaaberbøls succéserie av fyra böcker. I centrum står Dina, som ärvt sin mors övernaturliga förmågor som skämmare, vilket innebär att hon kan se alla människor lögner, dåligt samvete och - inte minst - deras skuld och får dem skämmas för sina mörkaste gärningar.

» Fortsätt läsa...
Nyheter

Biofilm om Barbie planeras

Publicerad 24 april 2014 kl. 09:00

Den lika populära som omdebatterade dockan får liv i en kommande spelfilm.

Barbie, som knappast behöver någon närmare presentation, blir huvudperson i en biofilm. Trots att hon redan har en serie animerade DVD-titlar bakom sig och har gästspelat i "Toy Story 3", handlar det inte om tecknat den här gången. Mattels docka ska bli i högsta grad levande.

Hon har provat på över 150 karriärer genom åren, allt från prinsessa till president, och ska använda några av sina skills för att hjälpa och inspirera sina medmänniskor.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, TeeVee

HBO gör miniserie av Rowlings "Den tomma stolen"

Publicerad 23 april 2014 kl. 22:00

HBO gör en kort miniserie på tre avsnitt tillsammans med BBC.

Även om Harry Potter är lagd till handlingarna är J.K. Rowling mer aktuell nu än någonsin. Hennes "Fantastiska vidunder" ska som vi vet bli en filmtrilogi och nu skriver Hollywood Reporter att Rowlings "Den tomma stolen" ska bli en kort miniserie, en samproduktion av BBC och HBO.

» Fortsätt läsa...
Av: Mats Karlssonmats@moviezine.se
Skrivet i: NyheterTeeVee
Nyheter

Trevorrow satsar på klassiska effekter i "Jurassic World"

Publicerad 23 april 2014 kl. 20:00

Regissören Colin Trevorrow meddelar också att planen är att göra en eller flera uppföljare.

Inspelningarna av den emotsedda "Jurassic World" drog igång i början av april och nu ger regissören Colin Trevorrow en rejäl uppdatering om filmen. Det mest glädjande beskedet är att man gör som man gjorde med första filmen "Jurassic Park", nämligen att nyttja animatroniska dinosaurier.

Det var under en intervju med Empire som Trevorrow berättade om avsaknaden av CGI för dinosaurierna, som Empire summerar i sin artikel. Trevorrow avslöjade och bekräftade det som de flesta redan hade misstänkt, att det kommer att bli fler filmer.

» Fortsätt läsa...