Nyheter, Hemmabio

Infografik visar vägen till Smaug

Publicerad 9 april 2014 kl. 18:00

Från Mörkmården till Ensliga berget, här är alla nya platser och bekantskaper i "Hobbit: Smaugs ödemark".

Dvärgarnas långa resa för att ta tillbaka sitt hemland Erebor fortsätter i "Hobbit: Smaugs ödemark". Den andra delen i Peter Jacksons maffiga trilogi har precis släppts på Blu-ray, DVD och on-demand. Det firar vi med lite färsk infografik som låter oss återuppleva platserna och karaktärerna som dyker upp på vägen: från lömska Mörkmården till draken Smaugs gömställe i Ensliga berget...

» Fortsätt läsa...
Nyheter, Hemmabio

On-demand-film har aldrig varit billigare än nu

Publicerad 25 mars 2014 kl. 18:30

Hyr din film från 3 kronor: film2home.se lanserar en unik, dynamisk prismodell där populariteten sätter priset.

Intresset för illegal streaming har ökat kraftigt på sistone. Flera tjänster på nätet gör användarna osäkra på vad som är legalt och inte. Samtidigt hyr allt färre sina filmer i en fysisk butik, och användarna lockas inte till VOD-tjänsterna med samma prissättning. Dessutom känns äldre filmer ofta för dyra.

Men nu händer det äntligen saker på marknaden. Film2home hoppas skaka om branschen med ett helt nytt sätt att prissätta video-on-demand-filmer: en dynamisk prissättning som styrs av efterfrågan.

Priserna uppdateras kontinuerligt och filmer som har en lägre efterfrågan blir billigare. Kortfattat: när många vill se nyss släppta "Gravity" i HD kostar den 49 kr, vilket är maxpris. Filmerna som färre hyr sjunker i pris till 19, 9 eller så lågt som 3 kronor.

» Fortsätt läsa...
Av: Alexander Dunerforsalexander@moviezine.se
Skrivet i: NyheterHemmabio
Nyheter, Hemmabio

Fynda film på mellandagsrean

Publicerad 23 december 2013 kl. 22:00

Plocka hem "Django Unchained", "Call Girl" och "Drive" till finfina priser.

Att de bästa julklapparna är de man köper till sig själv, det vet väl alla? För en filmälskare finns inget bättre tillfälle för att utöka samlingen än den årliga mellandagsrean... som redan har smygstartat på vissa håll! Vi har kollat närmare på utbudet hos Discshop.se och plockat ut våra favoriter:

» Fortsätt läsa...
Av: MovieZine.se
Skrivet i: NyheterHemmabio
Nyheter, Hemmabio, TeeVee

"Breaking Bad"-finalen snart på Netflix

Publicerad 21 december 2013 kl. 14:30

Hela serien inklusive upplösningen i de åtta sista avsnitten finns att streama redan på nyårsdagen.

Jodå, det blir ett gott nytt år - särskilt om du gillar våld, familjedrama och metamfetamin (den blå sorten). Upplösningen på Walter Whites och Jesse Pinkmans tid i knarkbranschen kan snart ses på Netflix.

Det har inte varit lätt att vara "Breaking Bad"-fan i Sverige, iallafall inte om man vill se sina TV-serier på lagligt sätt. TV8 droppade serien efter de två första säsongerna. Sedan dök serien upp på Netflix, dock allt utom den andra halvan av sista säsongen - som sägs vara de allra bästa avsnitten som serien haft att bjuda på.

» Fortsätt läsa...
Av: Alexander Dunerforsalexander@moviezine.se
Nyheter, Hemmabio

Snygga specialutgåvor snart i en filmhylla nära dig

Publicerad 30 september 2013 kl. 15:00

"Dark Knight"-trilogin, "Hobbit" och "Pacific Rim" bland boxarna att önska sig i julklapp.

Ingen riktig filmsamling är komplett utan några schyssta samlarutgåvor. Lyckligtvis har flera av sommarens storfilmer laddat upp med fina boxar lagom till julhandeln (japp, det är redan den tiden på året!).

Vi har i samarbete med Discshop hittat följande sköningar att sätta på önskelistan, eller handla själv och ge bort till nära och kära:

» Fortsätt läsa...
Av: MovieZine.se
Skrivet i: NyheterHemmabio
Nyheter, Hemmabio

6 bra filmer att ladda ner i helgen

Publicerad 20 september 2013 kl. 19:00

MovieZine tipsar om filmerna du kan se online lagligt och gratis, inklusive dokumentären om Pirate Bay och kultfilmen "Plan 9 from Outer Space".

Idag finns ändlösa möjligheter att se på film, närhelst man behagar. Faktum är, att det finns så mycket film därute, att det kan vara svårt att hitta rätt, särskilt om man vill ladda ned film lagligt. Därför kommer nu MovieZine som ett ljus i mörkret och listar sex filmer att ladda ned, eller streama, gratis.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, Hemmabio

Hemmakväll satsar digitalt

Publicerad 5 september 2013 kl. 13:30

Idag blev det klart att Hemmakväll förvärvar en större post i film2home.

Nu ägs film2home AB av två av Sveriges största aktörer inom film: Bonver Videodata AB och Hemmakväll AB. 

Film2home var en av världens första tjänster för streamad film vid starten 2001 och är idag nischad mot de senaste filmerna och den bästa streamingkvaliteten. Hemmakväll har idag 103 videobutiker över hela landet. 

I och med detta får Hemmakväll tillgång till den digitala marknaden, skriver man i ett pressmeddelande:

» Fortsätt läsa...
Av: MovieZine.se
Skrivet i: NyheterHemmabio
Nyheter, Hemmabio

Dags att pimpa filmsamlingen

Publicerad 28 augusti 2013 kl. 19:00

Emil Skelterwijk tipsar om hur du skaffar dig en förstklassig filmhylla där hemma.

10 höstar gammal var jag och satt med min egen lilla VHS-samling. I en liten apelsinfärgad plastlåda hade jag dessa svarta tegelstensliknande videoband som jag förmodligen hade "glott" på 230 gånger. Även om jag fortfarande drömmer mardrömmar om det ondsinta dånet videospelaren gav ifrån sig och att man varje kväll fick be till VHS-guden att inte tugga upp videokassetternas magnetband igen, så var det ens första filmsamling - ens egna filmfamilj.

Idag består den istället av x antal dvd- och blurayfilmer. Som ägare till dessa ögonstenar har vi ett ansvar att se till att de mår bra hos oss. Precis som ett husdjur behöver de kärlek, skötsel och förtäring. Därför kommer här lite tips på fix i filmsamlingen inför höstens ofrånkomliga filmkvällar.
 

» Fortsätt läsa...
Av: Emil Skelterwijkemil@emilskelterwijk.se
Skrivet i: NyheterHemmabio