Nyheter

Se en av Paul Walkers sista intervjuer

Publicerad 23 april 2014 kl. 16:00

"En anledning till att jag ville göra filmen är för att få leka. Jag får en del fysiska utmaningar, hoppa från höga tak, köra snabba bilar och ha kul."

Paul Walker blev bara 40 år gammal när en bilkrasch tog hans liv förra hösten. Det blev snabbt tydligt hur populär han har varit hos främst unga och actionälskande biobesökare, till och med i Sverige anordnade fansen minnesstunder för skådespelaren. Och än lever han kvar i filmens värld. I vintras gillade vi dramathrillern "Hours" på DVD, nästa år släpps "Fast & Furious 7" som just nu blir klar med hjälp av Walkers bröder.

Nästa vecka är det biopremiär för actionfyllda "Brick Mansions", som blev Walkers sista färdiginspelade film.

» Fortsätt läsa...
Av: Alexander Dunerforsalexander@moviezine.se
Nyheter

Dagens remake är... "Cabin Fever"

Publicerad 23 april 2014 kl. 14:00

Skräckfilmen som blev Eli Roths genombrott kommer tillbaka i en nyversion.

År 2003 var det dags att lära känna Eli Roth, som släppte loss sin gorefyllda skräckis "Cabin Fever". Där följde vi några ungdomar på semester i skogen, där de drabbades av ett otäckt virus. Knappast en minnesvärd filmdebut men en hyfsat underhållande rysare, vill jag minnas.

Ti West regisserade uppföljaren "Cabin Fever 2: Spring Fever" år 2009, och i sommar släpps prequeln "Cabin Fever: Patient Zero".

Någon tycker det är dags att återuppliva konceptet, och enligt källor till Bloody Disgusting planeras det redan för en remake. Mer är inte känt för tillfället, men Eli Roth har inte varit inblandad i de två senaste filmerna och kommer troligen att hålla sig borta nu också.

Nyheter

"Flash Gordon" kommer tillbaka

Publicerad 23 april 2014 kl. 11:00

Finns det plats för ännu en rymdhjälte på bioduken? Det tror 20th Century Fox.

Filmbolaget har köpt rättigheterna, satt manusförfattare på jobbet, och tänker "franchise". J.D. Payne och Patrick McKay, som också fått i uppdrag att skriva kommande "Star Trek 3", är de som får hitta på Flash Gordons nya filmiska äventyr.

Science fiction-hjälten, i Sverige känd som Blixt Gordon, föddes redan 1934 år sedan i Alex Raymonds seriestrippar. Han är en både stilig och bildad atlet som flyger till planeten Mongo för att stoppa den onde härskaren Ming.

» Fortsätt läsa...
Av: Alexander Dunerforsalexander@moviezine.se
Nyheter

Jessica Chastain går i Marilyn Monroes fotspår

Publicerad 23 april 2014 kl. 09:00

Tar över Naomi Watts roll i Andrew Dominiks "Blonde".

Jessica Chastain kommer att spela huvudrollen när Monroe-biografin "Blonde" blir film. Rollen var ämnad för Naomi Watts i flera år, men "Diana"-aktrisen är inte längre aktuell.

Andrew Dominik ("Killing Them Softly") regisserar adaptationen av Joyce Carol Oates bok, som berättar historien ur Marilyns vinkel utan att nämna hennes kända män vid namn. Dominik har länge talat gott om sitt drömprojekt, som han vill berätta som en mardrömssaga:

- Det är en Polanski-liknande film om galenskap. Den handlar om en föräldralös flicka som går vilse i skogen. Väldigt pseudo-Freud, gränsen mellan verklighet och fantasi kan bli väldigt oklar, sa han 2012.

» Fortsätt läsa...
Nyheter

Roberto Orci vill regissera "Star Trek 3"

Publicerad 22 april 2014 kl. 22:00

Manusförfattaren vill lämna kollegan Alex Kurtman för att göra regidebut av rang.

Det är många regissörer som har förknippats med "Star Trek 3", men än så länge har ingen fått jobbet. Kanske för att manusförfattaren Roberto Orci har visat stort intresse för att själv ta hand om regin. Enligt Variety har Orci lobbat ganska hårt för att få jobbet.

Roberto Orci har tillsammans med Patrick McKay och John D. Payne skrivit manuset till "Star Trek 3", men har samtidigt försökt få en del tunga namn på sin sida för att få ta hand om regin. De som Orci har på sin sida är J.J. Abrams och Bad Robot samt David Ellison vid Skydance Productions, som är en av de stora finansiärerna.

Nu återstår att övertyga Paramount, som kan bli en tuff nöt att knäcka, med tanke på Wally Pfisters ekonomiska misslyckande med "Transcendence".

Av: Mats Karlssonmats@moviezine.se
Skrivet i: NyheterTaggar: Star Trek 3 (2016)
Nyheter

5 frågor vi ställer oss inför "Amazing Spider-Man 3"

Publicerad 22 april 2014 kl. 21:00

Hur hoppas du att Spider-Mans historia ska fortsätta? (Spoilervarning för de som ännu inte har sett "The Amazing Spider-Man 2".)

Slutscenerna i "The Amazing Spider-Man 2" lämnade Peter Parker (Andrew Garfield) i en... intressant position. Uppföljaren öppnar för både mer drama och action om regissören Marc Webb spelar sina kort rätt. Det finns utrymme för nya intressanta karaktärer, det antydds att skurkgalleriet bara blir större och värre, och frågetecknen kring Oscorp är onekligen allt fler. 

Här är fem frågor att klura på i väntan på nyheter kring "The Amazing Spider-Man 3". Hoppa sedan ner till kommentarerna och berätta för oss vad du vill se framöver.

» Fortsätt läsa...
Nyheter

"Star Wars: Episod VII" blir den dyraste hittills

Publicerad 22 april 2014 kl. 19:00

Produktionsbudgeten kommer att landa någonstans mellan 175-200 miljoner dollar.

Att "Star Wars: Episod VII" skulle bli en billig historia var det nog ingen som trodde på, men kanske inte riktigt så otroligt dyr som många hade drömt om. Walt Disney-chefen avslöjar nu att produktionsbudgeten kommer att landa på någonstans mellan 175-200 miljoner dollar, som isåfall gör den till den dyraste i filmserien.

» Fortsätt läsa...
Av: Mats Karlssonmats@moviezine.se
Nyheter

Hardwicke gör dramakomedi med Collette och Weisz

Publicerad 22 april 2014 kl. 18:00

"Twilight"-regissören Catherine Hardwicke kommer att göra dramakomedin "Miss You Already".

Catherine Hardwicke har på senare tid satsat på TV-serier, såsom "Reckless" och "Eye Candy", men nu har Hardwicke hittat ett filmprojekt att sätta tänderna i. Det är dramakomedin "Miss You Already" som har skådespelarna Toni Collette och Rachel Weisz i rollistan, rapporterar Deadline.

Tjejduon kommer att spela två bästa vänner, vars relation sätts på prov, när de tar itu med en allvarlig kris. Manuset som är skrivet av Morwenna Banks är baserat på personliga erfarenheter. När projektet utannonserades 2012 i Berlin skulle Jennifer Aniston spela huvudrollen och Paul Andrew Williams var tänkt att regissera.

Inspelningarna börjar i september, men man kommer försöka sälja filmen redan till Cannes-festivalen i maj.

Av: Mats Karlssonmats@moviezine.se
Skrivet i: NyheterTaggar: Catherine Hardwicke