Nyheter, TeeVee

Joffreys bröllop slog alla tidigare piratrekord

Publicerad 16 april 2014 kl. 12:00

Veckans "Game of Thrones", med det kungliga giftermålet, var det mest piratkopierade avsnittet någonsin.

Alla ville veta vad ännu ett bröllop i "Game of Thrones" skulle innebära, särskilt som det satte den sadistiske pojkkungen Joffrey (Jack Gleeson) i centrum. En rollfigur som folk älskar att hata. Därför blev det rusning till fildelarforumen och nedladdningen av "The Lion and the Rose", som avsnittet hette, nådde nya illegala höjder.

Enligt piratnyhetssajten TorrentFreak, vars uppgifter EW har tagit del av, laddade 1,5 miljoner människor ner avsnittet under den första dagen och nästan 200 000 av dessa delade en och samma fil.

» Fortsätt läsa...
Av: Anna Thunman Sköldanna@moviezine.se
Nyheter

Mark Millars "Superior" blir film

Publicerad 16 april 2014 kl. 11:00

"Kick-Ass"-regissören Matthew Vaughn kommer att producera superhjältefilmen.

Mark Millar som redan har fått flera av sina serietidningar filmatiserade ("Wanted", "Kick-Ass" och "The Secret Service") har ytterligare en på väg till bioduken. Det är "Superior", vars filmrättigheter har köpts upp av Studion Fox, enligt Hollywood Reporter.

Historien handlar om en ung pojke som lider av MS (Multipel Skleros). Han får en önskan uppfylld av en utomjordisk apa och förvandlas till hans favoritsuperhjälte, en Superman-liknande karaktär som heter Superior. Så småningom får han reda på att apan är en demon från helvetet och ställs inför valet att ta tillbaka sin sjuka kropp eller sälja sin själ till djävulen.

Fox håller nu på med att hitta en lämplig manusförfattare till filmen. Närmast får vi se Mark Millars "The Secret Service" som får premiär i oktober.

Av: Mats Karlssonmats@moviezine.se
Skrivet i: Nyheter
Nyheter

Paul Walkers bröder tar över i "Fast & Furious 7"

Publicerad 16 april 2014 kl. 08:00

Caleb och Cody Walker ser till att actionfilmen blir klar i tid.

Det började som ett galet rykte men visar sig nu vara alldeles sant: Paul Walkers bröder räddar inspelningen av "Fast & Furious 7".

Ett meddelande till fansen bekräftar att Caleb och Cody Walker kommer att hjälpa till med att färdigställa filmen, efter deras storebror Pauls död i november 2013:

» Fortsätt läsa...
Av: Alexander Dunerforsalexander@moviezine.se
Nyheter

"V/H/S"-regissör kan göra "Friday the 13th"

Publicerad 15 april 2014 kl. 22:00

David Bruckner är i förhandlingar om att regissera nästa skräckinjagande del i franchisen.

Det som var tänkt att bli en uppföljare till nyversionen av "Friday the 13th" är nu en reboot och nu har man kanske hittat en regissör till jobbet. Det är "V/H/S"-regissören David Bruckner som uppvaktas att ta jobbet, rapporterar The Wrap.

Filmen från 2009 regisserades av Marcus Nispel som spelade in 91 miljoner dollar, men tack vare den låga budgeten på 19 miljoner hittade man en anledning till ett nytt försök. Om förhandlingarna går i lås med David Bruckner får vi regissörens resultat under 2015.

Nyheter

DiCaprio tar huvudrollen i Iñárritus hämndrulle

Publicerad 15 april 2014 kl. 20:30

"Babel"-regissören Alejandro González Iñárritus thriller som baseras på Michael Punkes roman "The Revenant".

Redan 2011 var Alejandro González Iñárritu aktuell för att regissera Michael Punkes roman "The Revenant: A Novel Of Revenge". Nu rapporterar Deadline att man har hittat huvudrollsinnehavaren till filmen och det är ingen mindre än Leonardo DiCaprio.

Handlingen utspelas på 1800-talet och kretsar kring en pälsjägare som blir överfallen av en björn och lämnas för att dö av några tvivelaktiga figurer som passar på att råna honom. Pälsjägaren överlever dock och vaknar upp fly förbannad och bestämmer sig för att hämnas.

Filmen ska vara klar för biograferna hösten 2015.

Nyheter, Intervjuer

Kit Harington: "Jag var så slut att jag orkade inte resa mig"

Publicerad 15 april 2014 kl. 18:00

Skådespelaren berättar om jobba med CGI, den tuffa inspelningen av "Pompeii" och det bästa och det sämsta med "Game of Thrones".

Kit Harington har blivit ett med världen, tack vare sin roll som Jon Snow i TV-serien "Game of Thrones". Nu är han på väg till bioduken med Paul W.S. Andersons actionäventyr "Pompeii", där Harington spelar gladiatorn Milo. Vi har snackat med honom.

Hur mycket kände du till om Pompeii innan du fick rollen som Milo?

- Måttligt skulle jag säga, som gemene man vet om Pompeji. Jag kände till katastrofen, som resulterade i att så många människor fick sätta livet till. Men inte mer än så. När jag fick manuset och fick se Pompeii högst upp på papperet så blev intresserad på en gång, för Pompeii har aldrig filmats förut. När jag gjorde min research fick jag reda på hur de sista dagarna såg ut och hur romarna levde.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, TeeVee

Jack Gleeson om rollen som Joffrey i "Game of Thrones"

Publicerad 15 april 2014 kl. 15:00

Allt ljus landade på den sadistiske pojkkungen Joffrey i veckans "GoT". Obs - läs bara vidare om du sett avsnittet.

Det var dags för ytterligare ett bröllop i "Game of Thrones", den här gången mellan Joffrey och hans trolovade Margaery Tyrell (Natalie Dormer). Joffrey visade upp alla sina sämsta, mest maktgalna sidor och särskilt hans farbror Tyrion (Peter Dinklage) utsattes för för pojkkungens infall och hån.

Här nedan berättar 21-årige skådespelaren Jack Gleeson för Entertainment Weekly om sina prövningar som den hatade Joffrey.

Observera att texten innehåller *spoilers* för vad som hände i S04E02 och bör därför inte läsas om du inte är ikapp med serien.

» Fortsätt läsa...
Av: Anna Thunman Sköldanna@moviezine.se
Nyheter

Carnage kan dyka upp i "Venom"

Publicerad 15 april 2014 kl. 12:00

"Spider-Man"-producenterna Avi Arad och Matt Tolmach överväger att låta superskurkarna mötas i spinoffen.

I december förra året meddelade Sony att både Sinister Six och Venom skulle få egna filmer. I en intervju med IGN fick Spider-Man-producenterna Avi Arad och Matt Tolmach frågan om Carnage skulle dyka i filmen om Venom.

- Vilken fantastisk idé, svarade Avi Arad.

- Idén med Carnage och Venom? Ska överväga det. Se nu upp för den här "Venom"-filmen. Vi är galet pepp på den, säger Matt Tolmach.

Innan vi får se "Venom och kanske Carnage får vi nöja oss med ett antal andra superskurkar i "The Amazing Spider-Man 2". Filmen får premiär på fredag.