Nyheter

Inspelningsstart för dansk fantasyfilm

Publicerad 24 april 2014 kl. 12:00

Drakar, magi, kungar och riddare: nu startar filminspelningen av danska storfilmen "Skämmerskans dotter".

Filmen är baserad på den första boken av Lene Kaaberbøls succéserie av fyra böcker. I centrum står Dina, som ärvt sin mors övernaturliga förmågor som skämmare, vilket innebär att hon kan se alla människor lögner, dåligt samvete och - inte minst - deras skuld och får dem skämmas för sina mörkaste gärningar.

» Fortsätt läsa...
Nyheter

Biofilm om Barbie planeras

Publicerad 24 april 2014 kl. 09:00

Den lika populära som omdebatterade dockan får liv i en kommande spelfilm.

Barbie, som knappast behöver någon närmare presentation, blir huvudperson i en biofilm. Trots att hon redan har en serie animerade DVD-titlar bakom sig och har gästspelat i "Toy Story 3", handlar det inte om tecknat den här gången. Mattels docka ska bli i högsta grad levande.

Hon har provat på över 150 karriärer genom åren, allt från prinsessa till president, och ska använda några av sina skills för att hjälpa och inspirera sina medmänniskor.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, TeeVee

HBO gör miniserie av Rowlings "Den tomma stolen"

Publicerad 23 april 2014 kl. 22:00

HBO gör en kort miniserie på tre avsnitt tillsammans med BBC.

Även om Harry Potter är lagd till handlingarna är J.K. Rowling mer aktuell nu än någonsin. Hennes "Fantastiska vidunder" ska som vi vet bli en filmtrilogi och nu skriver Hollywood Reporter att Rowlings "Den tomma stolen" ska bli en kort miniserie, en samproduktion av BBC och HBO.

» Fortsätt läsa...
Av: Mats Karlssonmats@moviezine.se
Skrivet i: NyheterTeeVee
Nyheter

Trevorrow satsar på klassiska effekter i "Jurassic World"

Publicerad 23 april 2014 kl. 20:00

Regissören Colin Trevorrow meddelar också att planen är att göra en eller flera uppföljare.

Inspelningarna av den emotsedda "Jurassic World" drog igång i början av april och nu ger regissören Colin Trevorrow en rejäl uppdatering om filmen. Det mest glädjande beskedet är att man gör som man gjorde med första filmen "Jurassic Park", nämligen att nyttja animatroniska dinosaurier.

Det var under en intervju med Empire som Trevorrow berättade om avsaknaden av CGI för dinosaurierna, som Empire summerar i sin artikel. Trevorrow avslöjade och bekräftade det som de flesta redan hade misstänkt, att det kommer att bli fler filmer.

» Fortsätt läsa...
Nyheter, Intervjuer

Mer än bara toaletthumor

Publicerad 23 april 2014 kl. 19:15

Nu släpps zombiekomedin "Stalled" på DVD. Vi pratar med regissören om hur den skruvade filmen kom till.

Hösten 2013 satt jag med i juryn på Fantastisk Filmfestival i Lund. När det var dags för oss att se och bedöma den sjätte och sista filmen, hade jag inte längre några skyhöga förväntningar. En parodi på zombiefilmer. Har vi inte sett det förr?

Men "Stalled" överraskade oss alla med ett stort hjärta, ett galet roligt manus och en stor uppfinningsrikedom. Mot slutet av festivalen delade vi glatt ut pris till filmens regissör, Christian James, och nu när "Stalled" släpps på svensk DVD har jag passat på att fråga ut honom om hur det hela egentligen föddes.

En zombiekomedi som utspelar sig enbart på damtoan. Hur kommer man på en så udda idé?

- Zombiefilmer är klaustrofobiska av naturen. Vanligtvis ger man sina karaktärer ett område där de kan skydda sig, som en shoppinggalleria eller en militärbas. Zombies är envisa, de hittar alltid en väg in... tills du måste dra dig tillbaka till en garderob eller en toalett som ett sista gömställe. Vi tänkte helt enkelt ta bort allt det där andra och börja där de flesta scenarion slutar.

» Fortsätt läsa...
Nyheter

Se en av Paul Walkers sista intervjuer

Publicerad 23 april 2014 kl. 16:00

"En anledning till att jag ville göra filmen är för att få leka. Jag får en del fysiska utmaningar, hoppa från höga tak, köra snabba bilar och ha kul."

Paul Walker blev bara 40 år gammal när en bilkrasch tog hans liv förra hösten. Det blev snabbt tydligt hur populär han har varit hos främst unga och actionälskande biobesökare, till och med i Sverige anordnade fansen minnesstunder för skådespelaren. Och än lever han kvar i filmens värld. I vintras gillade vi dramathrillern "Hours" på DVD, nästa år släpps "Fast & Furious 7" som just nu blir klar med hjälp av Walkers bröder.

Nästa vecka är det biopremiär för actionfyllda "Brick Mansions", som blev Walkers sista färdiginspelade film.

» Fortsätt läsa...
Av: Alexander Dunerforsalexander@moviezine.se
Nyheter

Dagens remake är... "Cabin Fever"

Publicerad 23 april 2014 kl. 14:00

Skräckfilmen som blev Eli Roths genombrott kommer tillbaka i en nyversion.

År 2003 var det dags att lära känna Eli Roth, som släppte loss sin gorefyllda skräckis "Cabin Fever". Där följde vi några ungdomar på semester i skogen, där de drabbades av ett otäckt virus. Knappast en minnesvärd filmdebut men en hyfsat underhållande rysare, vill jag minnas.

Ti West regisserade uppföljaren "Cabin Fever 2: Spring Fever" år 2009, och i sommar släpps prequeln "Cabin Fever: Patient Zero".

Någon tycker det är dags att återuppliva konceptet, och enligt källor till Bloody Disgusting planeras det redan för en remake. Mer är inte känt för tillfället, men Eli Roth har inte varit inblandad i de två senaste filmerna och kommer troligen att hålla sig borta nu också.

Nyheter

"Flash Gordon" kommer tillbaka

Publicerad 23 april 2014 kl. 11:00

Finns det plats för ännu en rymdhjälte på bioduken? Det tror 20th Century Fox.

Filmbolaget har köpt rättigheterna, satt manusförfattare på jobbet, och tänker "franchise". J.D. Payne och Patrick McKay, som också fått i uppdrag att skriva kommande "Star Trek 3", är de som får hitta på Flash Gordons nya filmiska äventyr.

Science fiction-hjälten, i Sverige känd som Blixt Gordon, föddes redan 1934 år sedan i Alex Raymonds seriestrippar. Han är en både stilig och bildad atlet som flyger till planeten Mongo för att stoppa den onde härskaren Ming.

» Fortsätt läsa...
Av: Alexander Dunerforsalexander@moviezine.se