Kiss of the Damned (2012)

Skräck

 Visa synopsis

Meningslöst vampyrsex

MovieZine RatingMovieZine RatingMovieZine RatingMovieZine RatingMovieZine Rating

Recension av Patrik Linderholm
(patrik.linderholm@moviezine.se)

#SFF12 – Att vara barn till en amerikansk mästare är inte det lättaste, och egentligen ska en väl inte jämföras med sin förälder. Men när Xan Cassavetes (dotter till John) gör sin långfilmsdebut med den blod- och sexfyllda "Kiss of the Damned" kan en dock inte undvika att konstatera att äpplet föll långt från trädet.

Tar en på sig uppgiften att göra vampyrfilm efter den vampyrbonanza som sköljt över populärkulturen de senaste åren krävs att en gör något annorlunda med genren för att stå ut. Tyvärr lyckas Xan Cassavetes inte föra in särskilt mycket nytt blod i det mångtandade filmområdet och det är till allas förtret. Istället genomsyras "Kiss of the Damned" mest av klassiska vampyrexpositioner och meningslösa sexscener. Till och med dialogerna kan med sitt stolpiga framförande och tradig repliker närmast likna en sjaskig porrulle. 

Filmen doftar ofta italiensk lågbudgetskräck á la Mario Brava (komplett med lustfylld gore och vacklande skådespeleri) men med en ljudmix och klippning som är långt ifrån finslipad känns filmen alltför amatörmässig. Synd, då Cassavetes faktiskt glittrar till ibland med fina såväl video- som audiovisuella upplevelser.

Det största problemet med "Kiss of the Damned" är dock att den är alldeles för handlingslös. Filmen puttrar på från en ursprunglig premiss men tas aldrig någonvart och en står sig ofta undrande varför en befinner sig i denna menlösa historia. Mer betydelsefulla emotionella ark och en story som faktiskt har något att säga hade kunnat göra detta till en lovande debut från Cassavetes Jr.

Gillar du denna film?
Poster Kiss of the Damned (2012)

Är du peppad för denna film?

Ingen är peppad ännu.

Filmfakta

  • Originaltitel:Kiss of the Damned
  • DVD-premiär: 6 november 2013
  • Land:USA
  • Språk:Engelska
  • Längd:1tim. 36min.
  • Distributör:Njutafilms
  • Länkar:IMDB

Regissör

Medverkande