Emmerich tacklar presidentvalet

Publicerat: 5 januari 2012 kl. 18:30

I veckans TV-rapporter berättar vi att CW nästa serie blir "Cult" och att AMC väljer att ge "Hells on Wheels" ytterligare en säsong.

Nu så här strax efter att glöggen har svalnat, raketerna har avfyrats och skinkan har spisats så tar jag och fläskar på med årets första serieartikel. I'm back on track!

Roland Emmerich, ni vet han den där tyske regissören som lider av en förkärlek till mammutar och till att på ett eller annat sätt misshandla Moder Jord, kommer nu att både skriva och regissera ett pilotavsnitt till en serie för ABC och det hela låter...underligt. Serien ska utspela sig i New York under presidentvalet 2012 och ska kretsa kring en astrofysikelev som får reda på att hans öde ligger någonstans mellan himlen och helvetet...ja det var allt. Jag lär väl få anledning till att återkomma till serien framöver.

Den f.d. manusförfattaren till "Seinfeld", Spike Feresten, har sålt en ny komedi till NBC. Ja till vilka annars? de verkar ju samla på dem bara för att sedan lägga ned dem. "Married With Roommate" heter den och ska handla om ett ungt nygift par som tillsammans med deras bäste vän, som är en ungkarl, flyttar in till en lägenhet i San Fransisco. Javisst kan detta bli bra, men när det gäller NBC så tänds numer alla varningslampor, den som lever får se.

CW fortsätter att mala på med ungdomliga och halvkorkade serier och nästa serie på tur är "Cult", bara titeln skvallrar ju om att det är en CW-serie. Inte blir det bättre av att den ska produceras av Stephanie Savage och Josh Schwartz, två f.d. producenter till "Gossip Girl". Nåväl, serien ska fokusera på en ung kvinnlig assistent på ett TV-bolag som parar ihop sig med en ung bloggerska för att undersöka några mord som begås av någon slags copycat som tar efter mordfallen som TV-bolaget sänder. Usch, plötsligt så började jag att må illa, ursäkta, strax tillbaka.

Tillbaka! Säsongens sista avsnitt av "American Horror Story" sändes den 21:a december på FX och det var också avslutningen för gott vad det gäller historien kring familjen Harmon och deras hemsökta hus. Enligt Ryan Murphy själv så kommer den andra säsongen att handla om någonting helt annat, det kommer så klart att bli ännu en spökhistoria (förmodligen i ett annat hemsökt hus), men den kommer inte att ha någonting att göra med den första säsongen. Vissa av skådespelarna kommer dock att återkomma men då i helt andra roller och det här upplägget kommer alltså serien även fortsättningsvis att köra med ifall den får fler än två säsonger. Jag tycker att det här låter som en ganska så bra idé, att nöta vidare med samma karaktärer etc. i flera säsonger skulle aldrig ha fungerat för "American Horror Story" tror jag, vad tror ni?

AMC:s westernserie "Hell on Wheels" började rätt så skakigt i november förra året, den mottogs med spridda skurar av både kritiker och publik. Även jag var rätt så tveksam till en början, men tack vare min passion för genren så gav jag inte upp den utan valde istället att fortsätta att titta. Jag tycker att det har betalat sig nu då de senaste två-tre avsnitten verkligen har lyft upp serien och faktiskt imponerat lite smått. Den 23:e december, dagen före julafton, så kom AMC med beskedet att de har valt att förnya serien och fortsätter den att tuffa på i samma spår som den följer nu så väljer jag att kalla det för goda nyheter. Ett tag så trodde jag aldrig att den skulle komma någon vart och än mindre att de skulle välja att förnya den. Hursomhelst, nu har "Hell on Wheels" fått sig en andra säsong och den kommer verkligen att få sällskap framöver då många andra kanaler har valt att satsa på just westernserier.

Nyheter i korthet;

Liza Minelli kommer att göra ett gästroll i "Hot in Cleveland".

Kanalen Lifetime har en ny serie på gång som heter "The Client List" och har bl.a Cybill Shepherd och Jennifer Love Hewitt i två av rollerna.

CBS kommer att börja sända den kanadensiska serien "Flashpoint" som nyss har blivit förnyad och fått en femte säsong, serien är dessutom Kanada´s mest populära serie.

U.S.A. Network har valt att flyttat serierna "Fairly Legal" och "In Plain Sight" till fredagar, sedan ifall serierna är i fara pga av detta återstår väl att se, men detta är aldrig ett bra tecken.

Rick Springfield kommer att besöka "Hot in Cleveland" och göra ett gästframträdande.

Nytt år, nya serier, nya sändningstider etc. Jag tar och avslutar detta årets allra första artikel med en länk till sändningsschemat för våren och detta gäller samtliga amerikanska kanaler. Det är bara att klicka och ta er fram dag för dag. Vissa datum kan så klart komma att ändras och fler serier kommer att dyka upp längre fram i april, men så här ser det i alla fall ut just nu. Tack för att ni tog er tid att läsa och nu kör vi, ett helt nytt år står för dörren och det kommer garanterat att bjuda på en massa nya intressanta serier!

Av Patrik Jonsson
(patrik.jonsson@moviezine.se)

Gillar du detta?
Senaste artiklarna

Brutalt underhållande

The Raid 2 Med en mening: "The Departed" möter "Gudfadern" i ett Sin Cityfierat Jakarta.

Elijah Wood har fått upp ögonen för sci-fi från Skåne

Premiär i höst Antonio Tubléns lågbudgetfilm "LFO" får amerikansk biodistribution.

"The Raid 3" blir en prequel

Kommer om några år Regissören Gareth Evans säger att händelserna i tredje filmen utspelas före "The Raid 2".

Snölavin drabbade inspelningarna av "Everest"

Biopremiär 18 september 2015 Tretton människor dödades, men inspelningsteamet klarade sig.

Första bilderna från Ryan Goslings "Lost River"

Biopremiär i höst Skådespelarens regidebut med Saoirse Ronan och Eva Mendes i rollistan.

Spider-Man dyker inte upp i andra Marvelfilmer

Spidey stannar på hemmaplan "Spider-Man"-producenten Avi Arad avfärdar alla rykten om eventuella planer om framtida crossovers.

Nättroll tvåpunktnoll

Transcendence Wally Pfisters regidebut utlovar mardrömsversionen av "Her" men stannar vid en mardröm.

Film planeras om sexuella övergrepp i Hollywood

Baksidan av Hollywood dras fram Bryan Singers fall sägs vara med i Amy Bergs kontroversiella dokumentär.

Paramount och Kina gör film om Marco Polo

Inspelningsstart i oktober Planerar att göra en storbudgetfilm om den välkände upptäcktsresanden.

Tom Hardy ser fram emot att få spela tvillingar

Inspelningsstart i år Skådespelaren berättar om sina roller i Brian Helgelands gangsterthriller "Legend".

"Game of Thrones"-tröja ledde till avstängning

Eeh? Hårda bud i Mellerud. Eller snarare på Bergen Community College i New Jersey, som stängt av en lärare på grund av hans dotters t-shirt.

Chris Pine mönstrar på "The Finest Hours"

Om ett skepp i nöd "Star Trek"-skådisen är i förhandlingar om att axla huvudrollen i Craig Gillespies katastrofdrama.

Bryan Singers namn tas bort från ABC-serie

TV-nytt Efter våldtäktsanklagelserna mot regissören Bryan Singer väljer TV-kanalen ABC att inte längre använda hans namn i promotionsyfte.

Regissör hittad till "Sinister 2"

Inspelningsstart i juli "Citadel"-regissören Ciaran Foy har fått uppdraget att göra uppföljare på Scott Derricksons skräckrulle.

Leta påskägg med Pixar

Video Om påskgodiset inte lockar så bjuder Pixar in dig till deras Easter Egg-jakt.

Ingen serie för tidsoptimister

24 Klockan tickar och Kiefer Sutherland är i toppform i 00-talets mest beroendeframkallande actionserie.

"Robopocalypse" väntas bli Spielbergs nästa film

Ivrig att filma igen Gona nyheter för oss sci-fi-nördar: Steven Spielberg har inte ställt in apokalypsen!

Trailertips: Jersey Boys

Premiär i sommar Är det här "Maffiabröder" med sång? Clint Eastwood filmatiserar Broadway-succén "Jersey Boys".

Införtitt på "Orange Is the New Black", säsong två

Trailernytt! I juni börjar den andra säsongen av Netflix tokhyllade fängelseserie. Nu finns en ny fullängdstrailer att vila ögonen på.

Datum klart för Oscarsgalan 2015

22 februari 2015 Akademien väljer att flytta tillbaka galan till februari igen efter årets sena gala.

Relaterade artiklar

Stiles aktuell för "Dexter"
Ansluter i så fall till seriens femte...

Sudeikis aktuell för hemska chefer
Kända namn som Jamie Foxx, Jennifer Aniston,...

Abrams vill starta om "Alias"
Tanken är att fånga upp den publik...

"Lost"-skådis aktuell för Marvel-film
Filmen i fråga skulle kunna vara "The...

"Entourage"-filmen - nya "Baksmällan"?
Producenten Mark Wahlberg kan även tänka sig...

Just nu gillas

MovieZine på Facebook