Film

Skribent

Daniel Feldt

20 april 2010 | 11:18

Rutger Hauer är en luffare med hagelbrakare

Det blir en långfilm av den fejkade Grindhousetrailern "Hobo With a Shotgun". Luffaren är ingen annan än Rutger Hauer.

Robert Rodriguez och Quentin Tarantinos Grindhouse-experiment blev möjligen inte den publiksuccé som många hade sett framför sig. "Planet Terror" blev en sjukt underhållande splatterfilm och "Death Proof" gav oss snack, snack, lite mera prat och sedan en biljakt som får dig att tappa hakan.

Grindhouse bjöd också på en hel del fejkade trailers; som du redan säkert vet om. "Machete" är en av dessa fejkade trailers och den har långfilmspremiär i september i USA.

En annan fejkad trailer som får långfilmsbehandling är "Hobo With a Shotgun". Men vänta nu, den känner jag inte igen från QT och Rodriguez Grindhouse-experiment kanske du säger.

Nå, det är nog för den inte ingick i den officiella uppställningen. "Hobo With a Shotgun" var Jason Eiseners bidrag till South by Southwests Grindhousetävling.

Nu kommer nyheten att "Hobo With a Shotgun" börjar spelas in idag. Uteliggaren/luffaren är ingen mindre än Rutger Hauer och filmen regisseras av skaparen av trailern, Jason Eisner. På hans CV finns också kortfilmen om en julgrans blodiga hämnd - "Treevenge" .

Ta en titt på trailern till "Hobo With a Shotgun":

Nu hoppas vi bara på att Rob Zombie får fullfölja med en långfilmsversion av sin "Werewolf Women of the SS".

Eller är du trött på exploitationgenrén?

| 20 april 2010 11:18 |