Exklusivt: Colin Trevorrow om "Star Wars"-ryktet

Publicerat: 11 november 2012 kl. 19:00

MovieZine och Filmmixern intervjuar Colin Trevorrow - en het kandidat till att förvalta George Lucas arv berättar om sina första "Star Wars"-minnen, och filmernas framtid.

Är det här mannen som ska regissera "Star Wars: Episod VII"? Veckans internetrykten påstår att det finns en god chans.

Så när Colin Trevorrow gästade Stockholms filmfestival med sin debutfilm "Safety Not Guaranteed", försökte vi oss på en god samhällsgärning, att få klarhet i frågan som håller galaxens alla fanboys sömnlösa om nätterna just nu...

Du är ju i Sverige nu, och inte i Hollywood och förbereder någon påkostad filmserie. En rak fråga: kommer du att regissera någon av kommande Star Wars-filmerna?

- Jaså, ni har internet här i Stockholm också? (skratt) Jag vill inte kommentera så mycket på det, men jag är ett lika stort Star Wars-fan som alla andra som växt upp med det som något av det viktigaste i deras liv. Jag är djupt medveten om hur otroligt viktigt det är för miljarder av människor. Det är verkligen en mytologi, och möjligen också en religion för många. Jag kan inte kommentera vad min inblandning skulle kunna bli, men jag kan definitivt säga att jag skulle älska att regissera en Star Wars-film vid något tillfälle i mitt liv. Det skulle vara otroligt. Jag blir inte avskräckt av det. Även om jag förstår att varje tänkande regissör som bryr sig om serien så mycket som jag gör, skulle vara rädd för att förstöra något. Men jag tror också att det är en risk som många regissörer gärna skulle ta, just för att de bryr sig så mycket om det.

Du var knappt född när "Episod IV" kom ut. Vad har du för minnen av din första Star Wars-film?

- Den första jag såg på bio var "Rymdimperiet". Det var innan videon fanns, så filmerna gick på bio en mycket längre tid, och det var långt efter premiären. Mitt nyckelminne är hur min mamma blir ursinnig på biografägaren som visade en trailer för "En amerikansk varulv i London", som skrämde livet ur mig och alla de andra barnen. Men mitt första riktiga minne, ett som jag aldrig glömmer, det var när jag var sex år gammal och pappa tig med mig till den lokala biografen i Berkeley, Kalifornien, för att se "Jedins återkomst" kvällen innan premiär. Biljetterna kostade 50 dollar per person, vi hade inte mycket pengar då, och att pappa fick lägga ut 100 dollar år 1983 var ett stort steg. De hade en maskeradtävling, så jag klädde ut mig till en Jawa. Jag kunde språket och allt, så jag var en riktigt trovärdig Jawa. Jag vann tävlingen och 100 dollar... (skratt). Min pappa visste att det var viktigt för mig, men jag vet inte om han verkligen förstod. Folk i hans ålder inser inte hur en sådan sak kan göra ett intryck för resten av livet.

Colin Trevorrow och jag pratar vidare om hur hans festivalaktuella film "Safety Not Guaranteed" framgångsrikt blandar science fiction-teman (tidsresor) med äkta, jordnära relationer.

Om du skulle göra en "Star Wars"-film, skulle den också bli grundad i verkligheten?

- Det är ett specifikt exempel på något som måste kännas sammanhängande med de tidigare filmerna. Det blir en uppföljare till "Jedins återkomst", i en speciell värld som kräver en speciell stil. Vem som än gör filmen får inte avvika för långt, åtminstone inte med de här filmerna... Men du vet, de kommer att göra Star Wars-filmer så länge vi lever. Disney har sett vad Marvel lyckats göra, att bevisa att deras universum är oändligt. Så, de tre kommande filmerna har ett ansvar, de är ikoniska och avslutar en berättelse som präglat popkulturen i decennier. Men efter det kommer vi att få se några riktigt grymma filmer i Star Wars universum. Vi kommer att få se vågade, spännande regissörer ta sig an galna Star Wars-filmer under vatten, och allt möjligt. Och jag ser fram emot att se dem alla!

Så du menar att den nya trilogin bara är en början på något mycket större?

- O ja, det är tveklöst fakta. Det är början på ett universum som min fyraårige son kommer att få utforska på bio under hela sin barndom. Det ser jag fram emot, att jag får ta med honom och se en ny Star Wars-film år 2015, oavsett vem som regisserar den. Det känns sentimentalt och helt awesome.

Lyssna också på Filmmixerns intervju med Trevorrow nedan (eller i nytt fönster):

En längre intervju med Colin Trevorrow publiceras närmare Sverige-premiären av "Safety Not Guaranteed".

Läs mycket mer från Stockholms filmfestival på vår festivalsajt »

Av Alexander Dunerfors
(alexander@moviezine.se)

Gillar du detta?
Senaste artiklarna

Ruben Östlund styr kosan mot Cannes

Biopremiär i höst För tredje gången kommer Ruben Östlund premiärvisa sin långfilm på Cannes Filmfestival, denna gång med "Turist".

Annapurna gör TV-serie om Greta Garbo

Heja Sverige! Filmbolagets första manusbaserade TV-projekt ska ge sig på Hollywoods gyllene era och Greta Garbo blir en av huvudpersonerna.

Filmerna som tävlar i Cannes 2014

14-25 maj Programmet till Cannes Film Festival 2014 har nu släppts.

Välkommen tillbaka, Mrs. Doubtfire

Uppföljare Robin Williams drar på sig rollen igen i en uppföljare till komedin från 1993.

Filmskribent sökes till MovieZine.se

Sök senast 30 april Vi letar efter dig som brinner för film, älskar att skriva och har koll på vad som gör ett "klickmonster".

"The Americans" får en tredje säsong

Kalla kriget fortsätter! FX:s kritikerhyllade thrillerserie med Keri Russell och Matthew Rhys, har förnyats med en säsong till.

Pompöst och meningslöst

Pompeii "Gladiator möter Dante's Peak". Så lät antagligen pitchen för detta spektakel till historisk action/naturkatastroffilm.

Will Ferrell och John C. Reilly kan bli "Border Guards"

Späckat schema Regissören bakom "Anchorman" och "Step Brothers" vill återförenas med komikerna.

Rebooten av "Heroes" får en digital prequel

Webbisodes på g! Samtidigt med nyversionen av NBC:s framgångsrika sci-fi-saga kommer även en webbserie att släppas.

Filmmixern #133: Hey Joe

Podcast Vi tar en paus från alla blockbusters och kollar denna vecka istället närmare på David Gordon Greens sydstatsdrama "Joe" med Nicolas Cage.

Joffreys bröllop slog alla tidigare piratrekord

TV-nytt Veckans "Game of Thrones", med det kungliga giftermålet, var det mest piratkopierade avsnittet någonsin.

Mark Millars "Superior" blir film

Mer superhjältar till bioduken "Kick-Ass"-regissören Matthew Vaughn kommer att producera superhjältefilmen.

Paul Walkers bröder tar över i "Fast & Furious 7"

Biopremiär 10 april 2015 Caleb och Cody Walker ser till att actionfilmen blir klar i tid.

"V/H/S"-regissör kan göra "Friday the 13th"

Biopremiär 2015 David Bruckner är i förhandlingar om att regissera nästa skräckinjagande del i franchisen.

DiCaprio tar huvudrollen i Iñárritus hämndrulle

Biopremiär hösten 2015 "Babel"-regissören Alejandro González Iñárritus thriller som baseras på Michael Punkes roman "The Revenant".

Kit Harington: "Jag var så slut att jag orkade inte resa mig"

Intervju Skådespelaren berättar om jobba med CGI och den tuffa inspelningen av "Pompeii".

Jack Gleeson om rollen som Joffrey i "Game of Thrones"

Spoilervarning! Allt ljus landade på den sadistiske pojkkungen Joffrey i veckans "GoT". Obs - läs bara vidare om du sett avsnittet.

Carnage kan dyka upp i "Venom"

Ett emotsett supermöte "Spider-Man"-producenterna Avi Arad och Matt Tolmach överväger att låta superskurkarna mötas i spinoffen.

Kändisarna uttryckte sina känslor för senaste "GoT"

TV-nytt Söndagens avsnitt av "Game of Thrones" fick de amerikanska kändisarna att ta till Twitter. Obs. Spoilervarning om du inte är ikapp.

Fincher lämnar Steve Jobs-filmen

Vem ersätter? Sony Pictures söker efter en ersättare efter att David Fincher ställde för höga krav.

Mer om dessa filmer

Mer om dessa personer

Relaterade artiklar

Så blir den nya "Star Wars"-trilogin
George Lucas berättar: "Därför lämnar jag över...

Darth Vader kan återuppstå
Den nya "Star Wars" trilogin kan ta...

Lawrence Kasdan skriver "Star Wars" 8 och 9
"Rymdimperiet slår tillbaka" författaren tar hjälp av...

John Williams gör musiken till hela "Star Wars"-trilogin
Det bekräftar producenten Kathleen Kennedy idag på...

Harrison Ford är öppen för att återvända som Han Solo
Skådespelaren stänger inga portar för "Star Wars...

Senaste inläggen

Just nu gillas

MovieZine på Facebook