Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 april 2015 | 18:00

De kunde ha blivit "The Avengers"

Joel Kinnaman som Thor och Emily Blunt som Black Widow? Här är castingen som kunde blivit verklighet!
Många kända ansikten passerar castingbyråns korridorer, särskilt när en påkostad superhjältefilm ska rollbesättas. Här är några av skådespelarna som ratats för (eller själva ratat) roller i Marvel-filmerna som ledde fram till miljardsuccén "The Avengers".

Kan du till exempel tänka dig...

Joaquin Phoenix som Hulk?



Edward Norton som spelar den gröne jätten i Marvels "The Incredible Hulk" från 2008, var tänkt att upprepa sin roll, men förhandlingarna gick i stöpet (en del av historien kan du läsa här) så rollen gick till Mark Ruffalo. Ett kort tag var Joaquin Phoenix också aktuell för att ta över.

Joel Kinnaman som Thor?



Daniel Craig var förstahandsvalet till rollen, Brad Pitt och Channing Tatum fanns också med som tänkbara kandidater. Joel Kinnaman och Alexander Skarsgård provfilmade för att spela den nordiske guden, det gjorde även Charlie Hunnam, och Tom Hiddleston (som ju blev Loki istället). I slutändan stod valet mellan bröderna Liam och Chris Hemsworth.

Alexander Skarsgård som Captain America?



Även här var Alexander Skarsgård på provfilmning, precis som Ryan Phillippe, Channing Tatum, Garrett Hedlund, Sebastian Stan (som fick en annan roll till slut), Chace Crawford och Kellan Lutz.

Hugh Jackman som Iron Man?



Hugh Jackman är en av skådespelarna som erbjöds rollen. Nicolas Cage var också påtänkt innan han blev Ghost Rider. Sam Rockwell var också ett alternativ (han knep senare en roll i "Iron Man 2), likaså Clive Owen och Timothy Olyphant som kom så långt som till provfilmning. Men närmast av alla kom Tom Cruise som var redo att både producera och spela huvudrollen i "Iron Man". 

Emily Blunt som Black Widow?



Emily Blunt hade fått rollen men var tvungen att dra sig ur, då inspelningen krockade med "Gullivers resor". Jessica Biel, Natalie Portman, Gemma Arterton, Jessica Alba och Angelina Jolie var påtänkta för karaktären som först dyker upp i "Iron Man 2". Scarlett Johansson ville så gärna ha rollen att hon färgade håret rött, innan hon ens hade fått den. Det kanske inte är för sent för Emily Blunt att knipa en Marvel-roll, då hon ryktas vara en kandidat för kommande "Captain Marvel".

Lindsay Lohan som Scarlet Witch?



Saoirse Ronan från "The Lovely Bones" kunde ha fått rollen som Scarlet Witch. Man tittade även på Sasha Pieterse från "Pretty Little Liars", och ryktet säger att Lindsay Lohan provspelade för rollen som till slut gick till Elizabeth Olsen.

...men det finns bara en Nick Fury!



Samuel L. Jackson har alltid varit självskriven för rollen, särskilt då Ultimate Avengers-versionen av Nick Fury är baserad på hans utseende och personlighet. I ett nummer av Ultimate Avengers säger Fury till och med att ingen annan än Jackson skulle kunna spela honom, om Avengers någonsin blev film. Man ska dock inte glömma (eller ska man?) att David Hasselhoff spelade karaktären i en tv-film från 1998.
| 17 april 2015 18:00 |