Spel

Skribent

Viktor Eriksson

2 maj 2024 | 23:00

“Starship Troopers”-skådespelaren hyllar svenska storspelet "Helldivers II"

“Det känns som att jag redan är en del av det” säger Casper Van Dien.
“Starship Troopers”-skådespelaren Casper Van Dien, som spelar Johnny Rico, har i ett nytt med Gamology tittat närmare på svenskutvecklade “Helldivers II” som är tydligt inspirerat av sci-fi-filmen från 1997.
 
Utöver att spelet handlar om satiriska rymdfascister som slåss mot insekter innehåller spelet också mängder av referenser och blinkningar till Paul Verhoevens film. Som följd har det också blivit tradition bland “Helldivers II”-spelare att citera filmen för att rollspela inför och under matcherna.
 
– Det här är helgrymt! Jag älskar det, säger Casper Van Dien i klippet.
 
– Jag ser hur folk pratar och vad de säger. Jag ser insekterna och allt. Det är en sån hyllning till “Starship Troopers”. Det är faktiskt rätt underbart.
 
Ledaren för Rico's Roughnecks har dock vissa reservationer vad gäller utrustningen som soldaterna använder sig av i spelet.
 
– Den där manteln… den är cool… Helldivers ser ut som den riktiga grejen, men de har mantlar också, det hade nog irriterat mig efter ett tag. Det är nästan som att de har en flagga på sig, så det är i alla fall rätt coolt.
 
På frågan om han skulle kunna tänka sig att vara en del av “Helldivers II” svarar Van Dien, efter en stunds betänktetid:
 
– Det känns som att jag redan är en del av det.
 
Du kan kolla in hela videon med Casper Van Dien nedan.
 
| 2 maj 2024 23:00 |