Film

Skribent

Andreas Samuelson

2 maj 2024 | 19:00

Snart möts två giganter för blodig fight i skräckfilm - Musse Pigg vs Nalle Puh!

Sagofigurer fortsätter att sprida terror i billiga skräckfilmer. Nu ska våra kära Musse Pigg och Nalle Puh mötas - för en blodig fight!
Du kan tacka ökända ”Winnie-the-Pooh: Blood and Honey” för senaste trenden av klassiska barnfigurer som blir skräckfilmsmonster. Lågbdugetfilmen har redan en tredje del på gång medan vi även kan se fram emot skräckfilmsversioner av ”Pinocchio”, ”Bambi”, ”Askungen” och "Poohniverse: Monsters Assemble” där en hel rad sagofigurer samlas för blodbad.
 
Anledningen till att Nalle Puh blev skräckfilm var att figuren blev allmän egendom, och nyligen gällde samma för Disneys första kortfilm om Musse Pigg, ”Steamboat Willie”. Även denna har blivit två (!) olika skräckfilmer och nästa projekt är ett blodigt möte i ”Freddy vs Jason”-stil.
 
I filmen med den simpla titeln ”Mickey vs. Winnie” ska självaste Nalle Puh möta Musse Pigg och om vi förstått dessa filmer rätt så lär det bli slakt av våldsammaste slaget. Handlingen följer två förrymda fångar som på 1920-talet förvandlas till skruvade versioner av Musse Pigg och Nalle Pug i en magisk skog. I nutid terroriserar de ett gäng vänner på Airbnb-semester.
 
Filmen är skriven och regisserad av Glenn Douglas Packard, som tidigare gjort queer-slashern ”Pitchfork”.
 
- Skräckfans har efterlyst spänningen att se ikoner som ”Aliens” och ”Avengers” mötas på film. Medan licens-mardrömmar gör sådana crossovers ovanliga, så fungerar ”Mickey vs Winnie” som vår hyllning till den spännande fantasin, säger Packard till Fangoria.
 
- "Vi är stolta över att kunna avslöja denna unika version för skräckfans. Musse Pigg i vår film liknar inte någon version som publiken har stött på tidigare. Vår skildring involverar inte karaktärer med masker. Istället presenterar vi djupt förvandlade, verkliga skräcktolkningar av dessa ikoniska figurer, som väver samman element av oskuld och ondska. Efter att ha upplevt de intensiva scener vi har skapat kommer du aldrig att se på Musse på samma sätt igen, tillade producenten Anthony Pernicka.
 
Oklart när filmen kommer men håll utkik. Se postern nedan:
 
| 2 maj 2024 19:00 |