Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 maj 2024 | 17:30

Sci-fi-action och Gandhi står på tur för "Harry Potter"-stjärnan Tom Felton

Skådisen bakom Draco Malfoy filmar med finsk regissör.
Harry Potter-skådespelaren Tom Felton, för alltid mest känd som Slytherin-skitungen Draco Malfoy, har hittat sitt nästa filmprojekt.
 
36-årige Felton kommer att spela huvudrollen i en actionpackad science fiction-film med titeln "Altered". Historien utspelar sig i en alternativ värld där större delen av mänskligheten har genomgått genetiska förbättringar. Det leder till konflikter och ett splittrat samhälle, där två modiga utbölingar tar fighten mot korrupta politiker.
 
I rollistan finns också Richard Brake ("Mayor of Kingstown"), Igor Jijikine, Aggy Adams och Liza Bugulova.
 
Mest intressant här är kanske regissörens namn: det är finske Timo Vuorensola som tacklar detta projekt med en budget på 15 miljoner dollar. Han har tidigare gjort de ambitiösa "Iron Sky"-filmerna. Vuorensola var senast aktuell med thrillern "97 Minutes" med Alec Baldwin.
 
- Jag vill göra en film som är både underhållande och öppnar upp för ögonöppnande teman. Science fiction har alltid varit ett verktyg för att se på vårt samhälle utifrån och se de problem vi tampas med ur ett annat perspektiv, säger regissören till Variety.
 

Närmast väntar "Gandhi"

 
Tom Felton har fler intressanta manus på sitt nattduksbord just nu. Han ska också spela in tv-serien "Gandhi", i rollen som brittisk vän till den ikoniske frihetskämpen Mahatma Gandhi. Deadline berättar att kostymdramat beskrivs som Indiens svar på "The Crown".
 
- Jag ser fram emot att bli en del av den här resan och berätta om Gandhis tidiga år i London. Det är en viktig del av historien som inte berättats förut, kommenterar Felton.
 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Felton (@t22felton)

| 20 maj 2024 17:30 |