Film

Skribent

Alexander Svensson

20 maj 2024 | 15:00

Oliver Stones nästa film blir hans sista

Den kontroversielle regissören har pensionen i sikte.
Oliver Stone är en av sin generations mest kända regissörer, med filmer som “Plutonen”, “JFK” och “Natural Born Killers”. På senare år har han snöat in mer på dokumentärer, och är just nu i Cannes för att premiärvisa sitt senaste verk, “Lula”, om Brasiliens nuvarande president Lula da Silva.
 
I samband med premiären passade han på att ta ett snack med Deadline, och berättade där att han har planer för en sista film innan han går i pension:
 
- Jag skulle vilja, jag tror att jag har en film till i mig. Jag har en narrativt driven film på tanken, men jag kan inte berätta vad det är. Jag vet att du kommer att fråga det. Men det är ett viktigt narrativ. Jag skulle vilja göra en film till, om jag kan få den gjord. Den kommer att göras nästa år, det är säkert.
 
Att Stone nu är inne på sin sista film är knappast särskilt konstigt. Han är ju trots allt 77 år gammal, så med andra ord väl över gemene mans pensionsålder. Det blir spännande att se exakt vad det är för narrativ han tänkt sig, men med tanke på hans filmhistorik så lär de flesta nog vänta sig en politisk film av något slag.
| 20 maj 2024 15:00 |