Spel

Skribent

Anders Eklöf

2 maj 2024 | 10:30

Nytt mörkt Batman-spel på gång – till VR

Läderlappen är tillbaka i ett nytt spel. fast den här gången till VR-hjälmen Meta Quest 3.
Efter den stora floppen "Suicide Squad: Kill the Justice League" är det många fans av Rocksteady Studios som längtar tillbaka till deras mörka"Arkham"-spel om Batman och hans kamp mot de klassiska skurkarna.
 
Nu är faktiskt ett nytt spel om mörkrets riddare på gång, kallat "Batman: Arkham Shadow". Det som kanske inte gör alla lika glada är att det är ett VR-spel exklusivt till Meta Quest 3.
 
Kolla in trailern här.
 
 
Spelet utvecklas av Camouflaj och Oculus Studios, som tidigare har gjort "Iron Man VR". I trailern får vi se ett regnigt Gotham ur hjältens perspektiv, men inte mycket mer. 
 
Det ser ut att påminna en hel del som "Batman: Arkham VR" från 2016, som släpptes till Playstation VR. Där fick vi lösa ett fall likt en detektiv, medan den här trailern antyder att vi kommer få glida runt i Gotham en del som i "Batman: Arkham City".
 
Vi vet inget om vem som spelar Batman. Kevin Conroy är den mest kända röstskådespelaren i rollen, som gick bort 2022. Hans sista roll som karaktären var i "Suicide Squad: Kill the Justice League.
 
"Batman: Arkham Shadow" släpps till Meta Quest 3 någon gång i år. Vi kommer att få veta me om spelet under Summer Game Fest den 7 juni.
 
Har du Meta Quest 3? Är du peppad på att spela ett VR-spel med Batman?
| 2 maj 2024 10:30 |