Serie

Skribent

MovieZine

16 maj 2024 | 08:00

Camilla Läckbergs "Strandhotellet" öppnar åter i sommar - med artisten Erik Segerstedt i rollistan

Läckbergs succésåpa är tillbaka på Viaplay redan 9 juni.
Deckardrottningen Camilla Läckberg har skapat en egen genre som hon kallas modern såpa med succéerna "Lyckoviken" och "Strandhotellet". Serierna är en flört med nittiotalets såpor och publiken har visat att de liksom Läckberg har saknat genren - "Strandhotellet" är en av de mest sedda originalserierna på Viaplay.
 
Nu är det inte långt kvar innan tittarna får återvända till kuststaden Saltsjövik. Den tredje säsongen har premiär den 9 juni på Viaplay och TV3.
 
Den tredje säsongen bjuder på flera nya namn såsom Hanna Asp, Nadja Sofi, Astrid Morberg, Milton Noel Malmström, Yussra El Abdouni, Bengt Bauler. Det blir dessutom skådespelardebut för artisten Erik Segerstedt.
 
- Efter att ha misslyckats fatalt i ansökan till teaterlinjen på gymnasiet gav jag upp mina skådespelardrömmar tidigt. Men när de ringde och frågade om jag kunde provspela för "Strandhotellet" kändes det som en perfekt utmaning och en chans till revansch, säger Erik Segerstedt.
 
- Det visade sig vara allt jag har drömt om sedan jag var liten, och lite till. Att få sitta med Samuel Fröler skällandes på mig vid ett fikabord var något av det roligaste jag har gjort.
 

Säsong 4 av "Strandhotellet" är redan inspelad

 
Den tredje och fjärde säsongen är redan inspelade i Varberg med Samuel Fröler, Jenny Ulving McCabe, Sofia Karemyr, Filip Wolfe Sjunnesson, Marianne Mörck, Irina Eidsvold Tøien, Rennie Mirro, Ylvali Rurling, Ruben Karsberg, Peter Eriksson, Ellen Lion Siöö, Rojan Telo och Victor von Schirach i återkommande roller.
 
- Äntligen kan tittarna få dyka ner i intrigerna i "Strandhotellet" igen. Jag har saknat karaktärerna och märkt att tittarna gjort det också så därför känns det jättekul att väntan äntligen är över och att tredje säsongen kommer redan i juni på Viaplay. Denna säsong bjuder på nya ansikten och som vanligt går ingen säker och många mörka hemligheter kommer upp till ytan, säger Camilla Läckberg.
 
Tredje säsongen av "Strandhotellet" består av åtta avsnitt med premiär på Viaplay och TV3 den 9 juni.
| 16 maj 2024 08:00 |