Serie

Skribent

MovieZine

2 maj 2024 | 21:00

Veckans bästa trailer: Benedict Cumberbatch på desperat jakt i miniserien "Eric"

Det här kan bli sommarens stora snackis.
Det är ingen hemlighet att Netflix-publiken gillar att bingekolla allt som har med mysterier och människans mörka natur att göra. Se bara på de senaste tidens tittarsuccéer som Harlan Cobens "Sanningen", stalker-draman "Baby Reindeer" eller svenska "I dina händer".
 
Jag tippar redan nu att "Eric" kommer bli en av sommarens mest omtalade miniserier. Här ser vi Benedict Cumberbatch i rollen som en desperat far på jakt efter sin försvunne son.
 
Rollfiguren Vincent är dockspelare med ett populärt barnprogram på tv, och dockorna verkar vävas in i handlingen på ett ganska bisarrt sätt, enligt trailern. Bland annat får han hänga med ett 2 meter högt, blått monster.
 
- "Eric" är en mörk och galen resa till hjärtat av 80-talets New York - och Vincents både fina och fula värld, säger seriens skapare Abi Morgan till Tudum.
 
80-talets New York innebär korruption, AIDS-kris, brottslighet på uppgång, rasism och annat som får tittaren att ifrågasätta vilka som är de verkliga monstren, medan Cumberbatch/Vincent brottas med egna demoner. Det här ser ruggigt lovande ut.
 
Plus: vi får bra musik av ABBA, och det är aldrig fel! Se trailern nedan.
 
"Eric" består av sex avsnitt och släpps på streaming den 30 maj.
 
| 2 maj 2024 21:00 |