Film

Skribent

Andreas Samuelson

27 april 2024 | 16:00

Vimsiga damer på sommarläger - är ”Summer Camp” årets pinsammaste trailer?

För femtioelfte gången spelar Diane Keaton vimsig dam med vimsiga väninnor, denna gång på sommarläger. Trailern till ”Summer Camp” kan vara årets pinsammaste.
Senaste åren har en ny, speciell filmtrend utvecklat sig - komedier med en grupp kvinnor i pensionsåldern som råkar ut för diverse äventyr. Även om vi såklart välkomnar huvudroller på film för äldre kvinnliga skådespelare så är det knappast någon som anklagat ”Book Club”, ”Poms” eller ”80 for Brady” för att vara några mästerverk...
 
Nu kommer ”Summer Camp”, nästa komedi om vimsiga damer med återkommande namnet Diane Keaton återigen i täten. Hon och bästa väninnorna (Kathy Bates och Alfre Woodard) ska bygga upp sina relationer genom att besöka en återförening på det läger de spenderade ungdomens somrar på.
 
Du behöver inte vänta länge på alla möjliga knasigheter händer. Eller att Keatons vimsiga hjältinna möter och kärar ner sig i en trevlig karl (stackars Eugene Levy som ser ut att önska han var tillbaka i ”Schitt’s Creek”).
 
Det är nästan surrealistiskt att se Oscarsvinnarna Keaton och Bates, Oscarsnominerade Woodard och begåvade veteraner som Levy, Beverly D’Angelo och Dennis Haysbert i en sådan här tramsig film. Att gamla reality-stjärnan Nicole Richie medverkar eller att Castille Landon (de ökända ”After...”-filmerna) regisserar säger kanske mer om kvaliteten.
 
Man ska inte döma en bok efter omslaget men i det här fallet känns det som om man kan göra ett undantag. Trailern till ”Summer Camp” kan vara den pinsammaste i år. Se den nedan:
 
 
Filmen har amerikansk biopremiär 31 maj.
 
Får du lust att spana in ”Summer Camp”?
| 27 april 2024 16:00 |