Film

Skribent

Thomas Linnaeus

18 oktober 2023 | 15:00

Timothée Chalamet avslöjar skådespelartipset han fick från Tom Cruise: “Det var som ett stridsrop”

Hollywood-veteranen Tom Cruise kunde hjälpa Timothée Chalamet med att hitta olika experter inom stunts och olika snabba fordon.
Efter att Timothée Chalamet hade spelat in “Dune” fick han träffa Tom Cruise, berättar stjärnan i en intervju med GQ. Därefter mailade “Mission: Impossible”-skådisen om olika råd till Chalamet.
 
- Han skrev att i gamla Hollywood, så skulle jag fått träning i att slåss och dansa, men att ingen kommer att sätta samma höga krav på mig idag. Så det är upp till var och en. Meddelandet var verkligen som ett stridsrop.
 
Chalamet berättar att Cruise gav honom en lista på olika experter, däribland folk som håller på med stunt, motorcyklar och helikoptrar. Cruise verkar ha gjort ett stort intryck på Chalamet, som sett “Top Gun: Maverick” hela åtta gånger.
 
 
- “Top Gun” var helt enkelt enormt inspirerande för mig förra sommaren när vi gjorde nya “Dune”. En del av filmteamet tyckte det var lustigt att vi skulle åka och se den, men jag tycker att det är en av de bästa filmerna jag någonsin sett.
 
Den unga stjärnan blev så imponerad av filmen att han hyrde en biograf i Budapest och bjöd med hela inspelningsteamet och skådespelarna. Förhoppningsvis kan vi räkna med imponerande stunts från Chalamet i “Dune: Part Two” som släpps i mars nästa år.
| 18 oktober 2023 15:00 |