Film

Skribent

MovieZine

16 maj 2024 | 08:25

Svenska sci-fi-thrillern "Godmode" visas upp i Cannes

"Det satsas sällan på den yngre publiken i svensk film", säger regissören Emil H Jonsvik.
Filmfestivalen i Cannes är igång, och på plats är Svenska Filminstitutets utlandsavdelning för att visa upp kommande filmprojekt. Med sig har de bland annat nya sci-fi-thrillern "Godmode" i regi av Emil H Jonsvik ("Krigarnas ö").
 
- Vårt mål är att skapa intresse för filmen inför andra internationella filmfestivaler världen över, och det finns inget bättre tillfälle att börja än här i Cannes där alla är samlade från hela världen, berättar regissören i ett pressutskick.
 
 
"Godmode" beskrivs som en gripande sci-fi/thriller som kretsar kring Tom (Mark Savickij, "I dina händer"), en 13-årig pojke som förlorar sin far i en brutal attack.
 
Tom dras in i det mörka och fokuserar all sin energi på deras gemensamma intresse, spelet CC2. Samtidigt lanserar företaget bakom spelet en revolutionerande VR-armband som ska lyfta spelet till nya höjder. Men när VR-tekniken börjar glitcha tappar både Tom och tv-spelsföretaget kontrollen. Tom gränser suddas ut, vad är verklighet och vad är spelets värld?
 
- Det är en spännande stark film som kommer att tilltala framför allt den yngre publiken, då filmen utspelar sig i deras värld och vardag- Den äldre publiken kommer få en inblick, en smygtitt in i den yngre nya generationen. Den yngre publiken satsas det sällan på i svensk film, så extra roligt med en sådan satsning nu med "Godmode", säger regissören.
 
Efter Cannes väntar en spännande resa på filmfestivaler runt om i världen innan "Godmode" återvänder till Sverige för den stora premiären.
 
Framöver fortsätter Emil Jonsvik sitt arbete med nästa filmprojekt, dramathrillern "Ghost Gun".
 
| 16 maj 2024 08:25 |