Film

Skribent

Alexander Svensson

9 maj 2024 | 19:00

Storfilmen som Orlando Bloom förträngt: "Jag ville inte göra den"

Orlando Bloom var inte överdrivet imponerad av Paris i "Troja".
Orlando Bloom är inte främmande för episk storfilm: han har svingat svärd i alltifrån “Sagan om Ringen” till Pirates of the Caribbean”. Det är dock en av storfilmerna som han inte gillar: “Troja”.
 
“Troja” kom 2004, och är en adaption av Homeros berättelse om den grekiska belägringen av Troja. Bloom, precis utflugen ur Midgård, spelar den trojanske prinsen Paris, som i jämförelse med Legolas kanske inte är någon tuffing precis. Det verkar bland annat ha varit karaktärens mesighet som gör att Bloom inte trivdes med att spela in filmen. Detta enligt en intervju med Variety.
 
- Jag tror att jag har förträngt den filmen, förresten. Det är så många som älskar den, men för mig var det (drar fingret över halsen). Jag ville inte göra filmen. Jag ville inte spela karaktären.
 
Han fortsätter:
 
Oavsett vart Orlando Bloom går så vill någon att han ska skjuta pilbåge.
 
- Filmen var jättebra. Det var Brad Pitt. Det var Eric Bana och Peter O’Toole. Men hur ska jag spela den karaktären? Det gick helt emot allt jag kände. Vid ett tillfälle står det att Paris kravlar längs med marken efter att ha blivit slagen av någon och håller fast vid sin brors ben. Jag kände att “jag kommer inte kunna göra det här”. En av mina agenter sade: “men det är det ögonblicket som kommer göra det bra!”
 
Det är förståeligt att en ung kille som Bloom var, och som precis manglat orcher på löpande band, kanske inte känner sig jättefrestad av att spela den mesige och allmänt oduglige Paris. Men någon måste ju göra det om filmen ska bli av, och Bloom lyckades få till en habil insats i filmen trots sin avsmak för rollen.
 
Hela Orlando Blooms "Know Their Lines"-intervju med Variety finns att se här nedanför:
 
Vad tycker du, var Orlando Bloom en bra Paris? Vilken är hans bästa roll?
 
| 9 maj 2024 19:00 |