Film

Skribent

Alexander Kardelo

30 april 2024 | 13:35

Klart: Skräckfilmen med Musse Pigg får svensk biopremiär i sommar

EXKLUSIVT: "Mickey's Mouse Trap" kommer till Sverige den 23 augusti. (Låt inte Walt Disneys advokater få veta!)
I början av året gick upphovsrättigheterna till den 95 år gamla kortfilmen "Musse Pigg som ångbåtskalle" ("Steamboat Willie") ut. Det var den första versionen av karaktären som skulle bli världskänd som Mickey Mouse, eller Musse Pigg här i Sverige.
 
Det innebär att figuren - som han såg ut 1928 iallafall - blir allmängods och kan användas av vem som helst i andra sammanhang, oavsett vad Walt Disney Studios tycker om saken. Och precis som att något geni passade på att sätta Nalle Puh i en skräckfilm kommer snart vår rara Musse att förvandlas till en otäck mördare.
 
Lågbudgetrysaren "Mickey's Mouse Trap" blev officiell den 1 januari i år, så snart det var lagligt möjligt för filmskaparna. Filmen handlar om en grupp ungdomar som råkar ut för en maskerad mördare på en nattstängd nöjespark. Så inte bara en skamlös slakt av en barndomsfavorit... men också en remake på svenska "Karusell"?
 
Regissören Jamie Bailey säger till THR:
 
- Vi ville bara ha kul med det. Jag menar, Musse Pigg går runt och mördar folk. Det är löjligt. Vi körde på och hade roligt och jag tror det kommer märkas.
 
Nu kan vi berätta att filmen går upp på svenska biodukar den 23 augusti. Vi tackar distributören Lucky Dogs får årets kulturgärning och ja, vi kommer definitivt se den. 
 
Se trailern nedan:
 
| 30 april 2024 13:35 |