Film

Skribent

Thomas Linnaeus

11 oktober 2023 | 21:01

Michael Fassbender slutade blinka för att spela mördare i "The Killer"

I David Finchers kommande “The Killer” kommer huvudpersonen Michael Fassbender inte att blinka en enda gång.
Likt Arnold Schwarzeneggers regel (att man inte får blinka som en Terminator), så kommer även Michael Fassbender att anamma denna princip i kommande filmen “The Killer”. I en intervju så berättar regissören David Fincher mer om Fassbenders rolltolkning i “The Killer”:
 
- Michaels ögon avslöjar mycket av hans tankar. Han kan hålla flera motstridiga saker i sitt huvud och hans ögon ger oss tillgång till dessa tankegångar. Han är som Daniel Craig på det sättet.
 
“The Killer” blir första gången Fincher och Fassbender arbetar tillsammans. I filmen spelar skådespelaren en lönnmördare, som måste fly efter att ett jobb går snett. Regissören verkar vara mycket nöjd över samarbetet med Fassbender:
 
- Om man ber Fassbender att ställa sig centimeter från en punkt, så kan han finjustera de tekniska sakerna. Han har även riktigt bra idéer om sin roll. Han har en riktig talang som skådespelare.
 
“The Killer” har streamingpremiär på Netflix den 10 november, men innan dess kommer filmen att visas på utvalda biografer i Sverige.
| 11 oktober 2023 21:01 |