Serie

Skribent

Alexander Svensson

4 november 2023 | 12:00

Marvel lanserar “Marvel Spotlight” för fristående serier - "Echo" först ut

Vill du inte behöva se sju filmer och tre TV-serier för att kunna hänga med i ett Marvelprojekt? Då kan “Spotlight”-projekten vara för dig.
Marvel gick igår ut med den första trailern till kommande TV-serien “Echo”, ett mer jordnära och till tonen mörkare superhjältedrama än vi är vana vid att se från dem. I samband med det berättade man också att “Echo” är först ut i en ny serie projekt som marknadsförs och produceras under namnet “Marvel Spotlight”.
 
Serier (och kanske filmer?) som görs under “Marvel Spotlight”-loggan kommer att ge mindre kända karaktärer en chans att visa upp sig utan att tittare ska behöva ha sett någonting från Marvel i förväg. Med andra ord: du behöver inte råplugga “Daredevil” eller “Hawkeye” innan du ser “Echo”.
 
Brad Winderbaum, som är chef för streaminginnehåll hos Marvel formulerar det såhär i ett citat som The Direct rapporterar om:
 
- Marvel Spotlight ger oss en plattform som vi kan använda för att göra mer jordnära och karaktärsdrivna berättelser, och i fallet “Echo” fokuserar vi mer på gatunivå än på den större MCU-kontinuteten.
 
Namnet “Marvel Spotlight” har Marvel fått från serietidningarnas värld, där “Marvel Spotlight” var titeln på en serie antologiberättelser om olika mindre kända karaktärer. 
 
Det första “Spotlight”-projektet blir alltså “Echo”. Serien kommer att vara barnförbjuden (Rated-MA i USA), består av fem avsnitt och samtliga fem släpps samtidigt, den 10 januari på Disney+.
| 4 november 2023 12:00 |