Serie

Skribent

Christian Björck

15 augusti 2017 | 22:01

Japans största manga One Piece blir tv-serie i Hollywood

Skaparen vill att en svenska ska spela en av huvudrollerna.
Den enormt populära mangan One Piece, som är den största i Japan och har gjorts till en långkörande anime, ska nu i samband med sitt 20-årsjubileum få en Hollywood-serie – som ska vara live-action.
 
 
Mangans skapare Eiichrio Oda sade nyligen att han har en tydlig bild av hur serien ska göras och även krav på skådespelare till serien. Han har också kända namn i åtanke, men avslöjar inte vilka. Eftersom serien inte ska ha en helt japansk skådespelartrupp, vill skaparen ha olika nationaliteter för sina karaktärer. Bland annat vill han att karaktären Nami ska spelas av en svenska. Vem det kan bli återstår att se, då han som sagt inte ville nämna några specifika namn.
 
 
Mangaserien One Piece följer pojken Monkey D. Ruffy som vill bli piratkung. När han är liten råkar han äta en Djävulsfrukt som ger honom kraften att töja sig som gummi, men på bekostnad att han aldrig kommer att kunna simma. På sin resa genom en fiktiv värld som blandar pirater med fantasy och superhjältekrafter, samlar han ihop en besättning för att hitta skatten som förenar allt: One Piece. Mangan har pågått i tjugo år och har för närvarande 874 kapitel publicerade, samt sålt över 420 miljoner böcker världen över – och den ska ha kommit strax över halvvägs enligt Eiichiro Oda.
 
Serien ska enligt producenten Marty Adelstein i en intervju med Variety "bli en av de dyraste någonsin och ska göras rättvisa." Med tanke på alla olika superkrafter och monster, samt mycket scener till havs, borde produktionskostnaden bli massiv. Producenten har jobbat nära med skaparen Eiichiro Oda och Oda kommer fortsätta att vara involverad under hela processen, vilket kanske lugnar fans något. Oda har länge gått i tankarna om att få serien till Hollywood, men har väntat på rätt tillfälle och att bibehålla stor kreativ kontroll. Han sade även detta till alla One Piece-fans: "Jag skulle aldrig förråda de fans som har stöttat mig i 20 år." 
 
 
Hollywood har allt annat än ett bra rykte när det kommer till manga-adaptioner. "Dragonball: Evolution", "Ghost In The Shell"  och nya "Death Note" har alla bemött negativ kritik från fans, främst kanske då Dragonball-adaptionen som frångick sitt material nästan totalt. Men "Matrix" är ett exempel där de tagit vissa element som ofta förkommer i manga och anime som fungerar bra. Även icke-hollywood filmer som "Shanghai Soccer" och "Kung-Fu Hustle" fångar verkligen tonen som är i japanska serier (nu är de båda kinesiska och inte baserade på manga, men stilistiskt är det åt det hållet!), samt den enda riktigt lyckade manga-adaptionen: "Old Boy". Så det är inte omöjligt.
 
Nu ska One Piece-adaptionen också kunna kringå problemet med nationalitet eftersom skaparen själv sagt vilket land karaktärena skulle komma från om de var verkliga. Se nedan.
 
 
Tror ni att serien kommer bli lyckad? Är det något ni ser fram emot? Kommentera nedan!
| 15 augusti 2017 22:01 |