Serie

Skribent

Thomas Linnaeus

19 oktober 2023 | 11:00

Diskrimineringen fick Brian Cox att tacka nej till “Game of Thrones”

“Succession”-skådespelaren Brian Cox blev erbjuden att spela kung Robert Baratheon.
Innan Brian Cox syntes i "Succession" och fick ett rejält uppsving i karriären blev han erbjuden en roll i “Game of Thrones”. I hans memoarer “Putting The Rabbit In The Hat”, avslöjar han att skulle ha spelat en viss kung i fantasyserien:
 
“Jag får ofta frågan om jag blev erbjuden en roll i “Game of Thrones” - för att alla andra jävlar blev det, och svaret är, ja, det var meningen att jag skulle vara en kung som hette Robert Baratheon”, skriver han.
 
Men Cox ville inte medverka i HBO:s succéserie, som sändes mellan åren 2011-2019. Och anledningen är för att skådespelaren tror att britter blir behandlade annorlunda än amerikaner:
 
“Det har alltid funnits en tendens hos amerikanska produktioner att behandla oss brittiska skådespelare annorlunda än amerikanska skådespelare. Med andra ord, för att det blir billigare”, fortsätter han.
 
Lönen var dålig, men Cox tackade även nej för att rollen var för liten.
 
Framöver väntar James Bond-serien “007’s Road to a Million” för Cox, där han leder programmet. Här måste deltagarna resa runt i världen och klara utmaningar för att se om de har vad som krävs för att vara en hemlig agent.
| 19 oktober 2023 11:00 |