Spel

Skribent

Viktor Eriksson

7 maj 2024 | 21:30

Microsoft lägger ner spelstudios bakom “Hi-Fi Rush” och “Redfall”

Utlovat nedladdningsbart innehåll kommer inte längre att släppas.
Microsoft meddelar att företaget nu stänger ner flera av Bethesdas spelstudios. Detta inkluderar Tango Gameworks, kända för hyllade spel som “Hi-Fi Rush” och “The Evil Within”, samt Arkane Austin, kända för det mindre hyllade “Redfall”.
 
Även utvecklaren bakom mobilspelet “Mighty Doom”,  Alpha Dog, stängs ner medan Roundhouse Studios kommer att gå samman med ZeniMax Online som utvecklar “The Elder Scrolls Online”.
 
Förstapersonsskjutaren“Redfall” som hade en misslyckad lansering för ganska precis ett år sedan kommer inte heller att få vissa utlovade uppdateringar eller nedladdningsbart innehåll. Microsoft säger att spelet fortfarande kommer gå att köra online och att de kommer ge någon form av ersättning till spelare som köpt det nedladdningsbara innehållet som inte släppts.
 
Det är just nu okänt hur många personer som sägs upp. I ett mejl skickat till personalen, som IGN tagit del av, skriver Microsoft att uppsägningarna görs på grund av att företagets titlar och resurser behöver omprioriteras.
| 7 maj 2024 21:30 |