Spel

Skribent

Anders Eklöf

13 maj 2024 | 18:30

"Marvel Rivals" fick inte kritiseras – nu ber utvecklarna om ursäkt

Det hajpade actionspelet med Marvel-hjältar för flera spelare har fått en hel del kritik för ett märkligt kontrakt till innehållsskapare på YouTube och Twitch.
För ett tag sedan visades spelet "Marvel Rivals" upp för första gången, som är en så kallad "hero shooters" som "Overwatch" och "Valorant", där vi får se hjältar som Iron Man, Rocket, Loki och Spider-Man kämpa mot varandra i lag.
 
Ganska nyligen skulle kanaler på YouTube och Twitch få prova en alfaversion av spelet, men det krävdes att man skrev på ett kontrakt där en paragraf innebär att man inte fick kritisera eller förlöjliga spelet, samt använda "satiriska kommentarer om spelets innehåll".
 
Det här gjorde väldigt många arga, vilket inte är så konstigt. Nu har utvecklarna Netease gjort ett uttalande till sajten Pcgamesn.
 
 
Här ber de om ursäkt för "olämpliga och vilseledande villkor", samtidigt som de lovar att arbeta med innehållsskapare på en reviderad version av avtalet.
 
- Kontraktet är ett utkast som syftar till långsiktigt samarbete med de skapare som är intresserade av "Marvel Rivals". Utvecklingsteamet hoppas få mer meningsfull och konsekvent feedback, förslag och kritik genom ett samarbete, säger Netease.
 
Även på den officiella Discord-kanalen för spelet har de gett ett uttalande.
 
- Vi är helt öppna för både förslag och kritik för att förbättra vårt spel. Vi arbetar nu med att revidera de missvisande villkoren. Framstegen kommer att delas med alla skapare så fort som möjligt.
 
I "Marvel Rivals" möter två lag med sex spelare vardera varandra med hjältar som Doctor Strange, Scarlet Witch, Black Panther och Iron Man med unika färdigheter. Striderna sker ur ett tredjepersonsperspektiv, till skillnad från i "Overwatch".
 
Spelet kommer inledningsvis till PC och ska även ha en stängd beta någon gång i maj. Spelet är gratis att spela, men innehåller mikrotransaktioner för utseenden och liknande. 
 
Ska du spela "Marvel Rivals"?
| 13 maj 2024 18:30 |