Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 april 2024 | 11:15

Jerry Seinfeld släpper ny film - och deklarerar att "filmen är död"

Ingen ser längre på film. Iallafall om du frågar Seinfeld, som just har regisserat en.
Komikern och skådespelaren Jerry Seinfeld närmar sig 70-strecket, och passar på att testa en ny roll: som filmregissör. I maj släpps hans debutfilm "Unfrosted" på Netflix. Han spelar själv en av huvudrollerna i 60-talskomedin om två rivaliserande tillverkare av frukostflingor.
 
Samtidigt menar Seinfeld att filmens storhetstid är över. Detta enligt en ny intervju med magasinet GQ:
 
- Film har inte längre samma betydelse i vår sociala och kulturella hierarki som för det mesta av våra liv. Om en ny film släpptes och den var bra, gick alla och såg den. Vi citerade repliker och scener vi gillade.
 
Filmbranschen är över, och har ersatts av depression och förvirring menar Seinfeld. Om detta sades med glmten i ögat (han är trots allt ståuppkomiker) förtäljer inte historien.
 
- Desorientering har ersatt filmbranschen. Alla jag känner i nöjesvärlden säger det dagligen: "Vad är det som pågår? Hur gör man? Vad är tanken att vi ska göra nu?"
 
Trots hans något pessimistiska inställning till film och Hollywood blev det en debutfilm från humorveteranen. "Unfrosted", som landar på Netflix den 3 maj, har kända namn som Melissa McCarthy, Hugh Grant och Amy Schumer i rollistan. Se trailern nedan.
 
| 23 april 2024 11:15 |